Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Öğretmenleri ilgilendiren yeni Microsoft Teams özellikleri yayınlandı!

  Zoom rakibi video konferans uygulaması Microsoft Teams, salgının yaradığı dijital hizmetlerden bir tanesi. Teams, çevrim içi olarak toplan...

...

 

Zoom rakibi video konferans uygulaması Microsoft Teams, salgının yaradığı dijital hizmetlerden bir tanesi. Teams, çevrim içi olarak toplantı yapmayı sağlamanın yanında eğitime de ağırlık veriyor. 

  • Öğrenciler ve öğretmenler arasındaki bağlantıyı kolaylaştırmayı ve verimli hale getirmeyi hedefleyen Microsoft, Teams’in Ödevler özelliğine yeni işlevler kazandırdı.

Ağırlıklı olarak öğretmenlere hitap eden yeni özellikler; ödevi geri gönderme, sınıfa göre filtreleme ve grup çalışması olarak karşımıza çıkıyor.

Microsoft Teams ile ödev sınıfa göre filtrelenebilecek

Yayınlanan yeni Microsoft Teams güncellemesiyle ödevleri sınıflara göre filtrelemek kolaylaştı. Öğretmenler, öğrencilere verdiği ödevleri artık her sınıf için ayrı ayrı belirleyebilecekler. Böylelikle Teams programındaki karışıklık ortadan kalkacak. Her sınıfın ayrı bir düzeni olacak, eğitmenler ödevlerini takibini ve kontrolünü daha kolay yapacak.

Ödevler iade edilebilecek

Eğer bir öğrencinizin size gönderdiği ödevi beğenmediyseniz veya revizeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız kolaylıkla geri gönderebilirsiniz. Microsoft Teams, gönderilen ödevi uygulama içerisindeki “aktif çalışma” bölümünde tutacak. Öğrenci istenen revizeyi tamamladıktan sonra ödevi yeniden kaydedecek. Dilediğiniz ödevi “Geri gönder” butonuna basarak öğrenciden düzenleme isteyebilirsiniz.

Öğrenci gruplarına proje ödevi verilebilecek

Microsoft Teams’in yeni Grup Ödevleri özelliği ile toplu halde çalışmak kolaylaştı. Öğretmen olarak artık öğrencilerinize gruplar halinde proje ödevleri verebilirsiniz. Böylelikle her seferinde ayrıca uğraşmak yerine, öğrencilerinizden tek bir ödev alıp sadece onu inceleyebilirsiniz. Ayrıca öğrencilerinizin size gönderdiği her ödeve ilişkin yorumlarınızı da gruba topluca iletebilirsiniz.

Ödevler mobilden de kontrol edilebilecek

Milyonlarca kullanıcı, günlük hayatta işine yarayan uygulamaları akıllı telefonundan kullanmayı tercih ediyor. Haliyle geliştiriciler de yazılımlarını mobil işletim sistemlerine göre revize ediyorlar. Microsoft Teams, Android ve iOS için yayınlanan yeni güncellemeyle Ödevler desteği kazandı.

Öğretmen olarak, öğrencilerinize tıpkı bilgisayarda olduğu gibi telefonunuzdan ödev verebileceğiniz gibi; öğrenci olarak da, size verilen ödevleri artık mobilden gönderebilirsiniz.

Kaynak:https://educationblog.microsoft.com/en-us/2021/09/organize-classwork-with-four-new-assignments-features-from-teams?.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.