Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Microsoft Skype'ı bırakmıyor: Yeni eklenecek özellikler ve tasarım değişiklikleri duyuruldu

  Yazılım devi Microsoft, görüntülü sohbet uygulaması Skype 'a yeni özellikler ve performans iyileştirmeleri getiriyor. Modern yeni ara...

...

 Yazılım devi Microsoft, görüntülü sohbet uygulaması Skype'a yeni özellikler ve performans iyileştirmeleri getiriyor. Modern yeni arayüz ve mobil cihaz entegrasyonu ile kullanıcı deneyimi artacak.


Son dönemlerde Teams uygulamasını daha çok ön plana Microsoft’un, Skype’ı rafa kaldırılacağı düşünülüyordu. Son beş yıldır büyük tasarım değişiklikleri geçiren Skype’a yeni özellik, tasarım ve performans iyileştirmeleri geliyor.

Modern arayüz ve yeni iyileştirmeler

Yeni gelen tasarım özelliklerine baktığımızda, videolu görüşmeye katılan kullanıcıların küçük/büyük ızgara, konuşmacı görünümünü daha fazla düzenleyebileceği yeni tasarım özellikleri eklendiğini görüyoruz. Bununla beraber Skype, kullanıcıların arayüz üzerinden video akışını devre dışı bırakmasına ve yalnızca sesli katılımcılar arayüzden gizlenebilmesine olanak tanıyacak.

Renkli ve modern temalar kullanılarak düzenlenecek arayüz, akıcı simge tasarımları ile değişecek. Skype'ın ''Şimdi Tanışın'' özelliğinin arayüzü yeniden tasarlanacak ve katılma bağlantılarında bulunan önizlemeler geliştirilecek. Böylece toplantı sahibinin adı ve avatarını davet edilen kullanıcılara gösterilecek.

Mobil cihaz entegrasyonu geliyor

Eklenen ''TwinCam'' özelliği ile beraber aramalarda ikinci bir kamera olarak mobil cihazlar eklenebilecek. Ayrıca gerçek zamanlı dil çevirisi Skype’ın Evrensel Tercümanı kullanılabilecek. Yeni ses düzenlemeleri ile beraber artık kullanıcılar bildirim seslerini de değiştirebilecekler. Performans konusunda Microsoft, Android sistemlerde 200 kat, masaüstü sürümünde ise yüzde 30’luk bir performans artışı sunulacağını söylüyor.


Kaynak:https://www.somagnews.com/skype-design-has-changed-here-is-the-new-interface/.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.