Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 10, Xbox sahiplerine yönelik seçenek getiriyor!

  Windows 10, Xbox Remote Play özelliğini bünyesine ekliyor. Bu sayede oyuncular PC'den konsol oyunlarını oynayabiliyor. İşte şartlar......

...

 

Windows 10, Xbox Remote Play özelliğini bünyesine ekliyor. Bu sayede oyuncular PC'den konsol oyunlarını oynayabiliyor. İşte şartlar...


Microsoft, konsol oyunlarını doğrudan PC‘den oynamak isteyen Xbox sahipleri için büyük bir değişiklik getirdi. Bu sayede Windows 10 yeni bir güncellemeyle Xbox Remote Play (Uzaktan oynama) özelliğini bünyesine ekleyecek. Steam bünyesinde de mevcut olan seçenek arkadaşlarınızın uzaktan sizin bilgisayarınızda oynadığınız oyuna katılmasını mümkün kılıyor.

Bu özellikle birlikte Windows 10‘da Xbox uygulamasını çalıştıranların artık konsollarından yayın akışı yapabilecekleri anlamına geliyor. Bu sayede oyunları düşük kare hızlarında oynayan Windows 10 kullanıcıları için oldukça fayda sağlayacak.

Remote Play özelliğinden yararlanmak için evde olmanıza gerek yok

Yeni Remote Play özelliğini kullanabilmeniz için Xbox Game Pass Ultimate üyesi olmanız gerekiyor. Böylece Xbox Series X | S ve One konsollarındaki oyunlarını deneyimleme şansına sahip olacaksınız. Seçenek dahilinde evde olmanıza gerek kalmıyor. Yani yürüyüş halindeyken bile dizüstü bilgisayarınızla Xbox uygulamasını kullanarak akış yapabiliyorsunuz. Bu da yalnızca Game Pass oyunları için geçerli bir durum.


Xbox Remote Play

Microsoft özellik hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Bu, Xbox Series X | S sahipleri için PC’de Remote Play özelliğini ilk defa etkinleştirdiğimiz anlamına geliyor. Bunun yanı sıra seçeneğin önceki sürümlerinden oyunların 1080p 60 FPS’e kadar yayınlanmasına izin veren kararlılık güncellemeleri yaptık. Bunlardan birisi olan belirli Xbox 360 ve orijinal oyunlarını deneyimleme yeteneği ekledik. Bunlar en çok istenen özelliklerdi.”

Sizler Windows 10 işletim sistemine gelecek Remote Play hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.