Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Play'de artık çok daha az uygulama olacak

  Google, uygulama marketini daha güvenli bir hale getirmek için yeni önlemler alıyor. Artık uzun bir süre güncellenmeyen uygulamalar Goog...

...

 


Google, uygulama marketini daha güvenli bir hale getirmek için yeni önlemler alıyor. Artık uzun bir süre güncellenmeyen uygulamalar Google Play'den kaldırılacak.

Google, uygulama marketi Play Store'un çalışma kurallarında yaptığı son değişiklikleri duyurdu. Şirket yeni politikası ile birlikte bu platformu daha kullanıcı dostu ve güvenilir bir hale getirmek istiyor.


Güncellenen politikaya göre şirket, mağazaya eklenen uygulamaların sayısı azaltılacak. Bu durumun, popüler olmayan yazılımları ve uygulamalarını nadiren güncelleyen geliştiricileri etkileyeceğini belirtelim. Örneğin, bir geliştirici hesabına 90 günden fazla giriş yapmamışsa hesabı kapatılacak.

Az indirilen uygulamalar kaldırılacak


Ayrıca, üç ayda 1000 defadan az indirilen uygulamaları olan hesapların da kapatılacağı belirtiliyor. Aynı şey uygulama içi satın alımlar için de geçerli, tabi geliştirici tarafından uygulamaya böyle bir işlev eklendiyse.

Google, Play Store'da daha fazla güvenlik sunmayı amaçlıyor. Şirkete göre, yalnızca geliştiriciler tarafından düzenli olarak güncellenen yazılımlar güvenli olabilir. Ayrıca, uzun süredir etkin olmayan hesaplar saldırıya uğrayabilir ve şüpheli, kimlik avı veya virüs bulaşmış uygulamaları yayınlamak için kullanılabilir.

Google'ın sürekli güncelleme gerektirmeyen yazılımları nasıl bu durumun dışında tutacağı ise henüz belli değil. Bunlar, özel yardımcı uygulamalar veya hatta günlük görevleri çözmek için çok basit uygulamalar olabilir. Birçok geliştiricinin de Google Play Store'un yeni politikalarıyla nasıl başa çıkacaklarını çözmeleri gerekecek.

 

Kaynak:https://android-developers.googleblog.com/2021/07/announcing-policy-updates-to-bolster.html.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.