Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Aşısızların Salgını Yolda: Hastanedeki COVID-19 Hastalarının Yüzde 97'si Tek Doz Aşı Olan ya da Hiç Aşı Olmayan Kişiler

Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, COVID-19 salgınının &q...

...

Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, COVID-19 salgınının "aşısızların pandemisi" haline geldiğini açıkladı. Verilerle konuşan bilim insanı, hastaların yüzde 70'inin hiç aşı vurulmamış kişilerden oluştuğunu belirtti.

Geçtiğimiz yılın başında hayatımıza giren ve hala kurtulamadığımız COVID-19 salgınından korunmanın en etkili yolu, aşı olmak. Ancak hem Türkiye'de hem de diğer ülkelerde aşı olmak istemeyen insanların sayısı oldukça fazla. Bu da salgının kontrol altına alınmasını engelliyor. Durum değerlendirmesi yapan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit ise artık yeni bir döneme girilmekte olduğunu, "aşısızların pandemisi" devrinin başladığını belirtiyor.

Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Başhekimi olarak da görev yapmakta olan Nurettin Yiyit tarafından yapılan açıklamalara göre COVID-19 salgını, aşı olmayan ya da henüz bir doz aşı yapılmış vatandaşlar arasında yayılmaya başlamış durumda. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nde COVID-19'dan yatmakta olan 139 kişinin yüzde 70'inin hiç aşılanmamış kişilerden oluştuğunu söyleyen bilim insanı, yüzde 27'sinin ise yalnızca bir doz aşı vurulan insanlar olduğunu belirtiyor. Ayrıca yalnızca 4 hasta, iki doz aşı vurulmuş olmasına rağmen koronavirüse yakalanmış durumda.

"2 doz aşısını oldu ama PCR’ı pozitif çıktı söylemine aldanmayın"

Prof. Dr. Nurettin Yiyit, aşıların hastalıktan korunmayı vadettiğini, virüsün bulaşmasıyla aşı olmanın bir ilgisinin olmadığını söylüyor. Haliyle, iki doz aşısını vurulan kişilerin de test sonucunun pozitif çıkabileceğinden bahseden bilim insanı, toplum içinde dolaşan "2 doz aşısını oldu ama PCR’ı pozitif çıktı" sözlerine aldırış edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Aşının mantığının altını bir kez daha çizen Yiyit, buradaki amacın ölüm riskini düşürme ve hasta olmayı engelleme olduğunu belirtiyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Türkiye'deki aşılama süreciyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Yalnızca dün yapılan aşı dozu sayısının 1 milyon 367 bin 872 olduğunu açıklayan Bakan Koca, son verilerle Türkiye'de ilk doz aşıyı bile vurulmamış olan kişi sayısının 22 milyon 344 bin 407'ye düştüğünü açıkladı. Bakan Koca'nın açıkladığı veriler, sonbahar yaklaşırken salgının üstesinden gelemeyeceğimizi düşündürmeye başlamış durumda...


Kaynak:https://www.trthaber.com/haber/gundem/asisizlarin-pandemisi-geliyor-asi-agir-hasta-olmaktan-koruyacak-597931.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.