Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Çin, ABD'ye 8.000 millik bir sualtı Tren hattı inşa etmek istiyor

  Çin şu anda dünyadaki en geniş ve etkileyici yüksek hızlı demiryolu ağlarından birine sahip ve yavaşlama belirtileri göstermiyorlar. Habe...

...

 


Çin
şu anda dünyadaki en geniş ve etkileyici yüksek hızlı demiryolu ağlarından birine sahip ve yavaşlama belirtileri göstermiyorlar.

Haberlere göre, Çin, anakara Çin'den, Doğu Rusya'daki Sibirya'dan, Bering Boğazı'ndan Alaska'ya, Kanada'nın Yukon ve British Columbia'nın kayalık zirvelerinden ve ABD'ye giden yüksek hızlı, 13.000 kilometrelik (8.078 mil) bir tren inşa etmek istiyor. 

İnşa edildikten sonra, uluslararası hızlı trenlerini ABD'nin her köşesine daha da genişletebilirler.

Böyle tuhaf bir teklifin fiyatı? 200 milyar dolar.

Planlar, 2014 yılında, birden fazla haber bülteninin Pekin Times tarafından Çin'in 8.000 mil süper treni inşa etme planlarını özetleyen bir raporu kapsadığı zaman ortaya çıktı. “Çin-Rusya-Kanada-Amerika" hattı (akılda kalıcı, biliyoruz) olarak adlandırılacak ve dört ülke arasında uzanacak ve onları bir ticaret, turizm ve ekonomik patlama için birbirine bağlayacak. Bering Boğazı boyunca uzanan, Kanal Tünelinden dört kat daha büyük bir sualtı tüneli ve Önyükleme için çok daha yüksek teknoloji gerektirecektir.

O zamanlar, Çin'den gelen mühendisler, mevcut teknolojiyle mümkün olduğundan çok emin oldukları çizgiyi başlatma konusunda Rusya ile görüşmelerde olduklarını iddia ettiler.

2018'te Çin, Şangay yakınlarındaki bir liman kenti olan Ningbo'dan, doğu kıyısındaki bir ada takımadaları olan Zhoushan'a Ulusal olarak uzanacak olan dünyanın ilk sualtı hızlı trenini onayladı. Neredeyse tamamen yeni inşa edilen demiryolunun 77 kilometrelik (47.8 mil) bir bölümünü kapsayan yeni rota, 16.2 kilometrelik bir sualtı bölümünü içerecek. Yüksek hızlarda ilerlerken manyetik bir rayın üzerinde yükselen bir Maglev treni olacak ve iddialı proje için inşaat devam ediyor.

Bu tünel Kanal Tünelinden önemli ölçüde daha küçük olmasına rağmen, içinden geçen bir hızlı trenin eklenmesi inşaata yeni zorluklar getiriyor. Çin-Rusya-Kanada-Amerika hattındaki ilerleme hakkında çok az şey bilinmesine rağmen, bazıları Ningbo-Zhoushan hattının çok daha büyük bir proje için bir tür test çalışması olabileceğini öne sürdü.

2020'te ABD Hükümeti, ABD ve Kanada'yı Alaska'dan Alberta'ya bağlayan büyük bir 2,570 kilometrelik (1,597 mil) demiryolu hattını onayladı. 22 milyar dolara mal olan bu hat, şimdiye kadar diğer ülkelerin gerisinde kalan ABD demiryolu ağı için büyük bir sıçrama oldu. Çin'in hızla genişleyen hızlı Tren ağı, ünlü Japon ağı ve girişimleriyle öne çıkan diğer ülkeler ile ABD, demiryolu inovasyonu söz konusu olduğunda artık arka ayaktadır.

Ne yazık ki, Çin-Rusya-Kanada-Amerika hattı ne kadar etkileyici olursa olsun, şimdilik askıya alınmış gibi görünüyor. 

Eleştirmenler, uçuş ve Kargo gemilerinin ticaret için daha ucuz bir seçenek olduğunu ve çok karmaşık olduğunu belirterek ekonomik olarak gereksiz olma önerisini çarptılar. Haklı olsun ya da olmasın, dünya süper güçleri arasındaki gerilimler, dünya tarihinin en pahalı megaprojesi olacak.

Image Credit: Andrey Yurlov/Shutterstock.com

kaynak: https://www.iflscience.com/technology/china-wants-to-build-an-8000mile-underwater-train-line-to-the-usa/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.