Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Türkiye, Rusya'nın Sputnik V aşısına kullanım onayı verdi

  TİTCK kurumu Sputnik V aşısı na acil kullanımına onay verdi. Sputnik V aşısı ülkemizde kullanım onayı alan üçüncü koronavirüs aşısı oldu...

...

 

TİTCK kurumu Sputnik V aşısına acil kullanımına onay verdi. Sputnik V aşısı ülkemizde kullanım onayı alan üçüncü koronavirüs aşısı oldu.

Rusya’daki Gamelya Enstitüsü tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı Sputnik V’ye Türkiye acil kullanım onayı verdi. Böylelikle Sinovac ve Pfizer/BioNTech aşılarının ardından üçüncü aşıya da kullanım onayı verilmiş oldu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir. İki ülke için hayırlı olmasını dilerim. Böylece üçüncü aşı olarak Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanıma girecek.”


İlk dozlar Mayıs'ta gelecek

Sağlık Bakanı Koca daha önceki açıklamasında Türkiye’nin Sputnik V aşı tedariki için anlaşma yaptığını ifade etmişti. Türkiye önümüzdeki 6 ay içerisinde 50 milyon doz Sputnik V aşısı alacak. Anlaşma imzalandı. İlk sevkiyat Mayıs ayı içerisinde gerçekleşecek. Ayrıca Sputnik V’nin Türkiye’de üretimi için de anlaşma yapıldı. CinnaGen İlaç isimli şirket tarafından üretim yapılacak.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.