Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Zafer işareti nasıl yapılır? Bilgisayar klavyesinde zafer işareti yapılışı

  Zafer işareti nasıl yapılır? Bilgisayar klavyesinde zafer işareti kısayolu var mı? Karakter eşlem tablosundan kolaylıkla yapılabilen zafer...

...

 


Zafer işareti nasıl yapılır? Bilgisayar klavyesinde zafer işareti kısayolu var mı? Karakter eşlem tablosundan kolaylıkla yapılabilen zafer işareti ile ilgili detayları anlatıyoruz.

Zafer İşareti Nedir?

Zafer işareti olarak simge haline gelmiş olan sembolü bilgisayarınızda yapabilmek için farklı yöntemler kullanmanız gerekir. Zafer işareti bugünkü şekliyle ilk olarak 2. Dünya Savaşı'nda Winston Churchill tarafından kullanılmıştır. İki parmağın V şeklinde açılması sayesinde zafer mesajı haline gelmiş olan bu sembol bilgisayarda da kullanılabilir. Birçok kişi tarafından kullanılan bu işaret, günümüzde sıklıkla tercih edilir.

Zafer İşareti Nasıl Yapılır?

Bu sembolü klavyede gerçekleştirebilmek için farklı yöntemler kullanmanız gerekir. Herhangi bir kısa yol yöntemi bulunmayan zafer işareti, özel karakter tablosu kullanılarak ya da ascii kod tablosuna erişerek yapılabilir. İşletim sistemleri arasında yerini alan Windows XP, Windows 7- 8.1 ya da diğer tüm windows sürümlerini kullanarak ascii kod tablosundan yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra karakter eşlem ve kopyala, yapıştır yöntemini kullanabilirsiniz.

Dilerseniz karakter eşlem tablosuna ulaşabilmek için oldukça kolay bir yöntem kullanabilirsiniz. Bu yöntem, başlat tuşuna basmanız ile başlar. Ardından tüm programlar kısmına tıklamanız ve buradan da donatılar kısmına ulaşmanız gerekir. Donatılar kısmında sistem araçları kısmını açarak karakter eşlem adımlarına başlayabilirsiniz. Bu tablo üzerinde hem zafer işaretine hem de ihtiyacınız olabilecek pek çok farklı işaretlere ulaşabilirsiniz.


Zafer simgesinin kod karşılığı olarak U+270C kodu bulunur. 'Unicode git' kısmında yer alan boşluğa bu kodu girerseniz, zafer işaretine ulaşabilirsiniz. Bu adımda dikkat etmeniz gereken en önemli husus yazı tipi olarak Ms Gothic yazı tipini seçmeniz gerekir. 'Gelişmiş görünüm' kısmında 270C yazısının kullanımı sonrasında işareti bulmanız oldukça kolay olur. Eğer bu adımlar ile uğraşmak istemiyorsanız '?' buradan kopyala yapıştır yapmanız yeterli olur. Bunun için de CTRL+C ve CTRL+V kombinasyonunu kullanmanız gerekir.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.