Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google E-Tablolardaki verileri iyileştirme ve analiz etmeye yardımcı olacak özellikleri başlatıyor

Google E-Tablolar 'daki veri leri iyileştirme ye ve analiz etmeye yardımcı olacak yeni özellikleri başlattı E-Tablolar'da verileri h...

...

Google E-Tablolar'daki verileri iyileştirmeye ve analiz etmeye yardımcı olacak yeni özellikleri başlattı

E-Tablolar'da verileri hazırlamayı ve analiz etmeyi kolaylaştıracak iki özellik olan E-Tablolar Akıllı Temizleme'yi başlatıyor.

Genel veri hatalarını belirleyip bu hatalar için düzeltmeler önererek verilerinizin doğru olmasını sağlamaya yardımcı olan temizleme önerileri .
Aykırı değerleri belirleyebilmeniz ve verilerinizin neye benzediğini hızla anlayabilmeniz için bir sütundaki değerler hakkında otomatikleştirilmiş bilgiler sağlayan sütun istatistikleri.

Bu özellikler, olası temizleme eylemlerinin belirlenmesine yardımcı olur ve verilerinizin basit hatalarla bozulmadığından daha emin olmanıza yardımcı olur. Ayrıca, daha sonra daha yakından bakmayı seçebileceğiniz içgörüler ortaya çıkarmaya yardımcı olabilecek akıllı görünümler oluşturarak daha hızlı analiz sağlar. 

Temizleme önerileri

Sayfalarınızdaki verilere dayanarak analiz etmeden ve kararlar vermeden önce, hataları düzelterek ve veri tutarlılığını artırarak verilerinizi temizlemeniz önemlidir. Temizleme önerileri, yan panelde akıllı öneriler sunarak bunu yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu öneriler, fazla boşlukların kaldırılmasını, yinelenen satırların kaldırılmasını, sayı biçimlendirmesinin eklenmesini, anormalliklerin tanımlanmasını, tutarsız verilerin düzeltilmesini ve daha fazlasını içerebilir. Bu, veri temizlemenin daha hızlı ve daha doğru olmasına yardımcı olabilir.


Sütun istatistikleri

Sütun istatistikleri, belirli bir sütundaki verilere ilişkin içgörü sağlayan görselleştirmeleri ve önemli istatistikleri otomatik olarak oluşturarak verileriniz için hızlı bir şekilde fikir edinmenize yardımcı olabilir. Bu bilgiler, sayım ve dağıtım grafiklerini, sıklık tablolarını ve özet istatistikleri içerebilir. Bu, potansiyel aykırı değerleri hızlı bir şekilde yakalamanıza ve güvenle daha derin analize geçmenize yardımcı olabilir.



Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.