Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, Cadılar Bayramını artırılmış gerçeklik aracı ile kullanacak

Google, Cadılar Bayramı'nı artırılmış gerçeklik kullanarak hayata geçiriyor Google Arama 'da bir AR hayaleti var . Dans eden bir is...

...
Google, Cadılar Bayramı'nı artırılmış gerçeklik kullanarak hayata geçiriyor

Google, Cadılar Bayramı'nı artırılmış gerçeklik kullanarak hayata geçiriyor

Google Arama'da bir AR hayaleti var . Dans eden bir iskelet, tüyler ürpertici jack-o'-fenerler ve kostümlü kedi ve köpekler de var. ABD'de Cadılar Bayramı haftasonu öncesinde Google, bir mobil cihaz kullanarak belirli Cadılar Bayramı terimlerini aradığınızda bir seçenek olarak görünen, Google Arama'da bir dizi eğlenceli, artırılmış gerçeklik destekli özellik başlattı.

Örneğin, "Cadılar Bayramı" kelimesini arar ve arama sonuçları sayfasını aşağı kaydırırsanız, "3D bir hayalet çağırmanızı" isteyen bir kutu görürsünüz. "3D olarak Görüntüle" düğmesine dokunduğunuzda, odanızın etrafında süzülen hayaleti görebilirsiniz.

İPhone'da, diğer AR uygulamalarında olduğu gibi, başlamak için önce telefonu odanın içinde hareket ettirmeniz gerekir. Bununla birlikte, Android cihazlarda hayalet hemen 3B olarak görünür, ancak hayaleti sizinle birlikte ortama yerleştirecek "Alanınızda görüntüleyin" adlı ayrı bir düğme vardır.

Google, özelliklerin Google Arama uygulamasında ve mobil tarayıcıda çalıştığını söylüyor.

AR nesnesi odanıza yerleştirildikten sonra, onu farklı açılardan görüntülemek, daha yakın veya daha uzağa hareket ettirmek veya parmağınızla etrafında sürüklemek için etrafında hareket edebilirsiniz. Nesne, gerçekten oradaymış gibi görünmesi için yerde bir gölge bile bırakır.

Ürkütücü, Cadılar Bayramı müziği de AR nesneleri alanınızda yüzerken veya dans ederken arka planda çalacak. Daha sonra isterseniz başka bir yerde paylaşmak için bir fotoğraf veya video çekebilirsiniz.



AR hayaletine ek olarak, üç jack-o'lantern seti, dans eden bir iskelet, bir sosisli sandviç (sosisli sandviç kostümlü bir köpek), bir korsan köpek ve sihirli bir kedi arayabilirsiniz.

Son ikisi, "köpek" veya "kedi" anahtar kelimelerini Google'da aradığınızda görünür, "sosisli sandviç" araması, yere pençe atan ve kuyruğunu sallayan eğlenceli dachshund'u yukarı çekecektir. "İskelet" ve "jack-o'-lantern" (ve bazı varyasyonlar) aramaları diğerlerini getirecektir.

Ayrıca, Google.com ana açılış sayfasının alt kısmında, yeni AR özelliğini denemenizi öneren bir pop-up görebilirsiniz, ancak her ziyaretimizde bize tutarlı bir şekilde görünmüyordu.



Google, bir süredir Google Arama'da AR özelliklerini denedi ve hayvanların, yerlerin, uzay gemilerinin, ay, gezegenler ve daha fazlasını içeren gök cisimlerinin yanı sıra biyoloji terimleri, anatomik sistemler, kimya terimleri ve arabaların 3D modellerini sundu. , ayakkabılar ve hatta Noel Baba.

Ne yazık ki, sunulan tüm AR nesnelerini tek bir yerde bulmanın kolay bir yolu yoktur - genellikle arama yaparken yanılgıya düşersiniz.

AR Halloween arama özelliğinin yanı sıra, Google ayrıca Hello Nest cihazları için iki yeni kapı zili zil sesi sundu: "Black Cat" ve "Werewolf". Örneğin geçen yıl tanıtılan hayalet, vampir, canavar veya cadı sesleri gibi sesleri kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu arada Google Asistan şimdi Cadılar Bayramı temalı bilmeceler anlatıyor ve bir Cadılar Bayramı şarkısı söyleyebiliyor.

kaynak: https://au.news.yahoo.com/google-brings-halloween-life-using-195926063.html

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.