Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Soğanı İkiye böldü Elinin üzerine koyarak bekletti Nedenini öğrenince sizde yapacaksınız

  Salatalarımızın ve yemeklerin vazgeçilmezi olan soğanın bilinmeyen bir marifeti daha ortaya çıktı. Siz onu sadece yiyecek olarak kullanıyo...

...

 


Salatalarımızın ve yemeklerin vazgeçilmezi olan soğanın bilinmeyen bir marifeti daha ortaya çıktı. Siz onu sadece yiyecek olarak kullanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bakın ne gibi etkileri var

Soğanı mutfağımızda bulundurmak için birden fazla sebep var. Soğan bağışıklık sistemimiz için oldukça faydalı bir yiyecek.

Mide ve sindirim sistemini koruyan soğan bir çok virüslere karşı etkili bir doğal ilaç. Ona bir çok yerde tıbbın doğal ilacı diye boşuna denmiyor.

Kimi zaman soğanı salatalarımıza kimi zaman yemeklerimize ekliyoruz. Oysa soğan sadece yemek olarak kullanılmıyor.

Soğanı öyleki temizlik alanında kullananlar bile var. Hatta ve hatta sağlık alanında. Peki böylesine değerli olan soğanın sağlık alanındaki marifetleri neler. Öncelikle Ulusalpost.com olarak soğanın faydalarından bahsedecek olursak Soğan kalp hastalıklarına karşı önleyici etkiye sahiptir. Kansere karşı koruyucu olduğu bilinir. Kan şekerini kontrol edip kemik sağlığımızı ise güçlendirir.

Soğanın ruh sağlığı üzerine de olumlu etkileri bulunmaktadır. Peki Bunlar soğanın bilinen faydaları bilinmeyen faydaları neler?

1. Sivrisinek Isırıkları

Soğan, sivrisinek ısırıklarının neden olduğunu acıyı geçiriyor. Soğanı kesin ve sivrisineğin ısırdığı yere uygulayın. Kısa bir süre sonra acı sızı kalmayacak.

2. Kulak Ağrısı

Soğanın kulak ağrısını geçirdiğine dair bir söylenti var. Soğanı parçalayın ve çok derine olmayacak şekilde kulağınızın içerisine koyun. Sonucu kendiniz görün!

3. Soğuk Algınlığı

Taze soğanlar bakterileri yok ederek soğuk algınlığına karşı önlem olarak kullanılabilirler. Soğanı bir tabağın içerisine doğrayın ve yatağınızın hemen yanına koyun. Sabah çok daha iyi hissedeceksiniz.

4. Ateş

Kulağa garip geliyor ancak bir diğer ipucu da uyumadan önce çorabınızın içine soğan koymak. Tıpkı soğuk algınlığında olduğu gibi soğan bu kez grip ya da ateşi geçiriyor. Ertesi gün uyandığınızda çok daha iyi hissedeceksiniz.

5. Kan Şekeri

Livestrong.com’da yazılanlara göre, soğanda protein, lif, krom, C vitamini ve flavanoid bulunuyor. Her gün soğan yerseniz, kolesterolünüz düşüyor ve kan şekeri seviyeniz dengeleniyor.

Bonus:

Sağlığımıza olan katkılarının haricinde, soğanlar aynı zaman evimizin ferah kokmasına yardımcı oluyor. Daha önce soğanın bakterileri yok ettiğini belirtmiştik. Evinizin belirli köşelerine soğan koyarak bakterilerin neden olduğu istenmeyen kokulardan kurtulabilirsiniz.

Yazıyı arkadaşlarınızla paylaşarak soğanın ne kadar mucizevi bir sebze olduğunu öğrenmelerini sağlayın.

Görüldüğü Üzere Soğanın birden çok yararlı mucizesi var. Gerçekten de şaşırtıcı değil mi?

Kaynak : tr.newsner.com - ulusalpost.com

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.