Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger: 2020 Blog Tema ve Diğer Arayüz Görünüm ve Kullanımı değişti

Blogger'un, 2020 yılını süpriz gelişmeler ile geçi receğini düşünüyorum. Blog sahipleri bloglarını incelediklerinde bir çok görüntü ve k...

...

Blogger'un, 2020 yılını süpriz gelişmeler ile geçireceğini düşünüyorum. Blog sahipleri bloglarını incelediklerinde bir çok görüntü ve kullanımının değiştiğini fark edecektir.
Değişimleri sizlere bir taraftan yazarken bir taraftan da resimleyerek bilginiz olsun diye elimden geldiğince aktarmaya çalışacağım. 
Bu bilgiler çok fazla detay içermeyecek. Bloğ'unuzun, kullanım aşamasında kafanıza takılanları yorum bölümünden sorup bilgi alabilirsiniz.

2020 Blog Tema ve Diğer Arayüz Görünümündeki değişiklikler: 

Blogger Düzen (Yerleşim): Bloğunuzu seçip, kullanacağınız alanda pek bir değişiklik olmadı. Sol tarafta ayarlar menü satırları aynı eskisi gibi.
Sağ tarafta, takipçi, yayın, yorum, hemen altında istatistikler hücresel alanı yer almakta. Üzerine tıklandığında detayları görüyorsunuz.
Hemen alt kısımda ise en son paylaştığınız yazılar ve  yayınlarınız görülüyor.

Yayınlar Sayfalar Ekleme ve Düzenleme:

Yayınlar ve Sayfaları kullanmak için Yerleşim sekmesindeki ilgili sayfa ismine tıklayıp yeni yayın ve sayfa açabilir, düzenleme yapabilirsiniz.
Yayınlar ismine tıkladığınızda gelen sayfadaki makale linkine tıklayıp makale düzen ayarında iken istediğiniz düzenlemeyi yapabilir, taslağa dönüştürebilir, önizleme yapabilir, makalenizi yayınlayabilirsiniz. Aynı işlem makale yazarkende geçerlidir.
Yukaridaki resimdede görüldüğü gibi html görünümü, güncelle, yayını-önizle, taslağa döndür ve kaydet, isimlerini göreceksiniz. Mausu ikonların üzerine götürün açıklamaları görün.

Etiketler: Etiketlerin kullanımında bir kaydetme hatası tespit ettim. Geri bildirim ile düzeltilmesini istedim. Etiketlere tıkladığınızda "Add a label" satırını göreceksiniz. Boş satıra etiketinizi yazın gelen önceki etiket kutucuğunu işaretleyin. Örnek aşağıdaki resimde "Etiketler" yazdım ve hemen altında kutucuk çıktı kutucuğu işaret leyin.
Yayınlama tarihi: Oldukça güzel bir görsel eklemişler. Otomatik Proğramlama ve yayınlama tarihinin ayarlandığı bölüm.
Yeni bir makale yazma: Makale yazmak için, Yayınlar ismine tıklayın. Sağ tarafta daire içinde (+) simgesini göreceksiniz. Tıkladığınızda yeni yazı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Blogger makale yazma editörü: Yazı editörünü açtığınızda Google Drive Dokümanları kullandı iseniz, o editörün bloga geldiğini düşünebilirsiniz. Oldukça güzel bir kullanımı olan öditör simgelerine mausu yanaştırarak ne olduğunu hatırlayabilirsiniz.
Üst üste üç nokta icon içeriği görünümü: Birçok hizalama işlemini yapabileceğiniz alan.

Tablo ekle: Exel hücre yapısı bileşeni gibi makalenize tablo ekleyebilirsiniz.
resim ekle: Daha önce kullandığınızdan çok farklı değil. Resim boyutlaması liste görünümüne dönüşmüş bu alandan seçim yaparak boyutları ayarlayacak ve resime tıklayarak başlık kısmına metin ekleyerek resim alt özelliğini kullanacaksınız.
Resim üzerine tıkladığınızda çıkan menü açıklamaları. 
Makaleyi silmek isterseniz: Yayınlar, Makale sol köşedeki onay simgesine tıklayın, sağ üst köşedeki sil simgesine basın.
Kırmızı Renkli silme alanı görünümü: 

2 yorum

  1. Selamlar. Çok çok kötü bir güncelleme oldu. Yazım denetimi, sembol erişimi kaldırılmış, html arama ve tema şablon değişiklikleri kısmı berbat. Çok sayıda yazısı olan bloglar için yayın sıralama olmaması , editör modül yerleşimi kısaca sanki taslak havasında bir çalışma. Umarım klasik panel durmaya devam eder. Tablo ekleme kolaylığı ve istatislik bölümü hariç sanki stajer çocuk yapmış gibi panelin her yeri özellikle kodlamadan anlayanlar için çok başarısız. Zaten google help forumda herkes şikayetçi , bende kullanışsız buldum. Umarım kısa zamanda düzleltirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A.S. Merhaba Levent, Güncellemenin ana düşüncesi güzel, ancak uygulaması berbat gerçekten. Blogda yazı, resim, kod ekleme, kaydetme, resim url ekleme, etiket ekleme, arama kutusu, html, yeni simgelerin sıralaması ve kullanım kolaylığı herşey berbat. Aslında daha önceki makalelerimde de belirttiğim gibi Google Drive Dokümanlarda metin editorünün aynısı Blogger'a adapte edilmiş. Arkadaşlar "Webmaster" herkes geri bildirim ile konuyu bildirilerse kıs zamanda düzenleme yapılır. Yoksa topal eşşek misali çalışırız. Açıklama için çok teşekkür ederim dostum...

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.