Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Asistan'dan sayfayı yüksek sesle okumasını isteyin

Web sayfalarına daha kolay erişim: Google Asistan 'dan sayfayı yüksek sesle okumasını isteyin Telefonunuzda her gün ne kadar okuduğu...

...
Web sayfalarına daha kolay erişim: Google Asistan'dan sayfayı yüksek sesle okumasını isteyin
Telefonunuzda her gün ne kadar okuduğunuzu düşünün: haberleri takip etme, yeni bir blog tarama, son olarak herkesin konuştuğu makaleyi okuma. Bu, görsel veya okuma güçlüğü çeken veya daha az makale almak için biraz yardıma ihtiyaç duyan insanlar için bir engel olabilecek çok fazla metin okumayı gerektirebilir.

Google Asistan ile tarayıcınız artık web makalelerini sesli olarak okuyabilir. Tarayıcınızda Android telefonunuzda bir web makalesi görüntülendiğinde, “Hey Google, okuyun” veya “Hey Google, bu sayfayı okuyun” diyebilirsiniz. Web sayfasının içeriği hemen sesli okunur. Takip etmenize yardımcı olmak için tarayıcınız sayfayı otomatik olarak kaydırır ve yüksek sesle okunurken kelimeleri vurgular. Ayrıca okuma hızını değiştirebilir ve birden fazla ses arasından seçim yapabilirsiniz. Bunlardan bahsetmişken, web sayfaları etkileyici ve doğal seslerle yüksek sesle okunarak, kendiniz yüksek sesle okuyorsanız kullanacağınız tonlama ve ritmi kullanmayı amaçlamaktadır.

Orijinal içerik ana dilinizde değilse, Google Asistan tarayıcınızı 42 dilde yüksek sesle okumak üzere tetikleyebilir. İstediğiniz dili seçmek için çeviri menüsünü kullanabilirsiniz; tüm sayfalar otomatik olarak çevrilecek ve o dilde okunacaktır.

Web sitelerinin bu işlevi etkinleştirmek için özel bir şey yapmasına gerek yoktur. Bu özelliği kullanmamayı tercih eden web yöneticileri nopagereadaloud etiketini kullanabilir . Bir geliştiriciyseniz, Google Asistan'ın Google'daki İşlemleri kullanarak mobil uygulamanızdaki içeriği yüksek sesle okuma yeteneğini ekleyebilirsiniz.

Bu yeni deneyimle, dil engellerini kaldırmayı ve çok çeşitli kişilerin web'den bilgiye daha kolay erişmesine yardımcı olmayı umuyoruz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.