Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yandex Tarayıcı ve Yandex Mail Servisi: Hangi Tarayıcı ve Mail Servisini Kullanmalı?

K ullanıcılar ın kafasını karıştıran Tarayıcı ve Mail Servisleri nden Yandex Tarayıcı ve Yandex Mail Servis leri inceledim ve Hangi servis...

...
Kullanıcıların kafasını karıştıran Tarayıcı ve Mail Servislerinden Yandex Tarayıcı ve Yandex Mail Servisleri inceledim ve Hangi servisi kullanmalı işte açıklamalar;

Google Chrome, Google Gmail ve diğer ürünlerin 1998 yılı(Google'un Arama Motoru deneyimine başladığı tarihten beri bu ürünleri kullanıyor ve takip ediyorum. Her birinin kendi bünyesinde mutlaka güzel uygulamaları mevcut. Ancak! Bugüne kadar benim düşüncelerime maalesef hitap edecek bir tasarım ve kullanım rahatlığını hiçbirinde bulamadım. Hiçbir ürünü eleştirmeden 1990 yılının bitmesine kısa bir süre kala Yandex Tarayıcı, Yandex Mail ve Ürün eklentileri ile Kendi Tarayıcımı Masaüstü ve Mobil Servisimi yarattım. Buradaki resimden nasıl bir görsele sahip olduğunu görebilirsiniz.

Mobil ve Masaüstü uygulamasını basit birkaç adımda kurulumu aşağıdan okuyabileceksiniz. Ancak Eklentiler için yeni bir yazı ve açıklama yazmam grrrktiğini hatırlatmak isterim. Google ile kullandığım tüm uygulamaları Chrome tarayıcı kullanmadan, bir tıklama ile kullanabilmenin zevkini yaşıyorum. Yeni açıklamalar için takipte kalın ve yazımıza biraz açıklama ile devam edelim.

Yandex, 2018 yılında Rusya'daki tarayıcısına reklam engelleme özelliği ekledi
Bu sayfadaki linkten reklam hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Rusya'daki tarayıcısına, bir çok reklam türünü engelleyen bir reklam engelleme özelliği ekleyen Yandex, kullanıcıların tarayıcı deneyimini arttırmayı hedefliyor. Özellikle elverişsiz reklamları hedefleyen firma, bu geliştirmeyi yaparken Internet Advertising Bureau'nun yerel rehberinde yer alan yönetmelikleri kullandı.

IAB Rusya'nın rehberine uygun hareket eden reklamları filtrelemeyecek olan Yandex, reklamcılara bir takım araçlar da sunuyor. Webmaster servisiyle yayıncılar ve reklamverenler, reklamlarının Yandex standartlarına uygun olup olmadığını kontrol edebiliyor. Yandex tarayıcısını kullananlar, güncellenen son versiyon ile adblocker'ın hem masaüstü hem de mobilde aktif olduğunu görecek. Kullanıcılar ayarlardan bu özelliği devre dışı bırakabilir. Ancak özelliği kullanmaya devam edenler için sayfa açılırken sinir bozucu ve rahatsız edici reklamların yüklenmesi önlenecek.

Bu Yandex'in ilk kez reklamlara karşı bir engelleyici kullanışı değil. Daha önce mobil tarayıcısında üçüncü parti reklam engelleyici eklentilerine yer veren şirket, mobil kullanıcıların reklamları şikayet edebilmeleri için bir şikayet butonu da yerleştirmişti. Ancak Yandex bu son hamlesiyle reklamverenleri oldukça zor bir duruma sokuyor.

IAB Rusya'nın rehberine uygun hareket etmeyen reklamların yanı sıra şirket, tam ekran banner reklamlarını, geri sayım aracı içeren pop-upları ve otomatik başlayan video reklamlarını engelliyor. Elverişsiz olmayan ve organik bir yapıya sahip alakalı reklamlar ise kullanıcıya gösterilmeye devam edecek.

Bu hamle aslında bu ayın sonlarına doğru reklam engelleyici Chrome eklentisini piyasaya sürecek olan Google'dan önce davranmak için atılmış bir adım olabilir. Bu arada bu iki popüler tarayıcının yanı sıra Opera‘nın da bir süredir reklam engelleme hizmeti verdiğini hatırlatalım.

PageFair‘in yayınladığı 2017 Adblock Raporuna göre reklam engelleyiciler Asya’da ciddi şekilde mobil ağırlıklı bir patlama yaşarken Avrupa ve ABD’de daha ziyade masaüstünde kullanılmaya devam ediyor. Danimarka, İsveç, Finlandiya gibi Kuzey Avrupa ülkeleri ise reklam engelleyici kullanımında dikkat çekici bir tablo sergiliyor.

Gittikçe artan bu talepten faydalanmanın yanı sıra Opera ve Google gibi Yandex de bu hamlesiyle reklamverenleri daha kaliteli reklamlar üretmeleri konusunda uyarıyor. Reklam engelleyici analiz aracı Admiral’ın 2016 raporuna göre ise yayıncılar her ay 3,45 milyar dolar kaybediyor. 
"Kaynak: https://webrazzi.com/2018/02/06/yandex-rusyadaki-tarayicisina-reklam-engelleyici-ekledi/

Şimdi Buradaki linkten Yandex Sayfasına gidip Yandex Tarayıcıyı indirip kurabilirsiniz. Masaüstü

Kurulum sonrası bulunduğunuz sayfanın hemen altında bulunan Mobil sürümünü kurabilirsiniz. Veya buradan Mobil sürüm için kuruluma devam edin. Google Play Sayfası:
Yandex Masaüstü reklamlar için, Tarayıcı sayfasının sağ üst kısımda bulunan yatay üç çizgiye dokunun, Araçlar > Reklam Engelleme > İşaretli mi kontrol edin. İşaretli değilse işaretli konuma getirin.
Google Gmail Servis uygulaması yerine Yandex Mail servis uygulaması da kullanabilirsiniz. Yeni bir yandex hesabı oluşturun. Bilgileri bir yere not edin. Şifre girerken unutmayın. Yandex Mail Buradan indirebilirsiniz.

Nerede olursanız olun, e-posta hesabınız daima yanınızda. E-postaları görüntüleyin ve gönderin. Hatta ekli dosyaları bile. Yeni e-posta gelir gelmez anında haberiniz olsun.
Yandex Mail'i neden kullanıyorum: Uzun süredir Google Gmail Geliştiriciler Geri bildirim gönderiyorum. Gönderdiğim geri bildirim özeti şu şekilde.
* Yabancı dilde gelen mesajların okunmasında sorun yaşandığını ve Otomatik Dil çebiri eklenmesi konusunda yazı yazıldı. Bir süre sonra Google bu seçeneği aktif duruma getirdi ancak. Keyfi bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Defalarca geri bildirim yapılmasına rağmen bu bildirim düzeltilmedi. Bende alternatif olarak olarak Çokta güzel çeviri yapan Yandex Maili kullanmaya başladım. Üstelik şu an için reklam da yok.
Hemen bir örnek verelim.
Mail İsmi:  Allison from TeamViewer Start the new year with a new TeamViewer Annual Plan!
Mailin ne olduğunu bilmiyorum. Gelen maili dilime çevirici hiçbir araç bulunmuyor. Mailin Sağ üst ve alt bölümünde bulunan üç nokta'ya tıkladığımda Google Çeviri veya Google Translate isminde hiçbir isim yok ve farklı isimler var. "İlginç ki İlginç" Google Gmail uygulamasını bu açıklamaları yazmadan önce sinirlenip silmiştim. Ancak şu anda sağ üst üç noktaya tıkladığımda "İletiyi Çevir" ismi gelmiş.  


Her ne ise işte bu gibi gelen yabancı içerikleri kendi dilime çevirebilmek için Mobil veya Masaüstü Yandex Maili kullanmaya başladım.

Sizde Gelen yabancı mailleri okumada sorun yaşarsanız, Yandex Mail servisini Kullanabilirsiniz. Yandex Masaüstü tarayıcınızı Özelleştirme ile ilgili bir sonraki makalemizde buluşmak üzere takipte kalın...

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.