Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, İnternet Uygulamalarının Tasarımını Değiştirdi

Google , internet uygulamalarında kullandığı hesap değiştirme arayüzü nü yeniledi. Gmail , Drive , Takvim ve diğer Google uygulam aları...

...
Google, internet uygulamalarında kullandığı hesap değiştirme arayüzünü yeniledi. Gmail, Drive, Takvim ve diğer Google uygulamaları yeniden tasarlandı.

İnternetin en önemli aktörlerinden olan Google’ın pek çok web tabanlı uygulaması ve hizmeti var. Bu hizmetlerin önemli bir kısmında tasarım değişikliğine giden Google, hesap değiştirme ekranını da yeniledi.

Google’ın yeni materyal temalı tasarımı çeşitli uygulamalar için hayata geçirildi. Bu uygulamalar arasında Gmail, Drive, Takvim gibi sık kullanılan hizmetler de yer alıyor.

Yeni tasarım bir öncekine oldukça benziyor. Hesap değiştirme ekranı, bilgisayarda açılmış olan birden fazla hesap varsa hepsinden tek tuşla çıkabilmeyi sağlıyor. Google, benzer bir tasarımı yıllardır mobil versiyonlarda kullanıyor.


Eski arayüz şu şekildeydi:

Görüntülerde de göze çarptığı üzere tasarım dili mobil versiyonun tasarım diline daha yakın. Yeni arayüz pek çok uygulamada kullanılsa da G-Suite’te henüz bu konuda bir değişiklik yok. 

İnternet hizmetleri sağlayan bu kuruluşlar da en nihayetinde bir firma ve her firma gibi para kazanmayı amaçlıyor. Bir süre sonra bir şirket olduğu unutulabilen internet hizmeti sağlayıcılar, yeni teknolojilere ve tasarımlara uygun olarak arayüzlerini güncelliyor. Böylece hem kullanıcıların memnuniyeti artırılıyor hem de firma yeni tasarımlarını deneme ve geri bildirim toplama şansı yakalıyor. Google'ın her ne kadar buradaki amacı tasarımı sayesinde yeni müşteri çekmek değilse de tasarım değişikliği ticari olarak da önemli. Zira Google kadar büyük bir firmanın amacı daha fazla müşteri çekmek olduğu kadar varolan müşterisini de elinde tutmak.

Yeni arayüz ise şöyle oldu: 


kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2019/10/google-gmail-calendar-drive-on-web-are-getting-redesigned-account-switcher.html

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.