Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Servisleri Artık Huawei Mate 30 Serisinde Çalışmıyor

Huawei 'nin Mate 30 Pro lansmanı ndan kısa bir süre sonra, telefona kolay bir şekilde Google servisleri nin yüklenebildiği ortaya çık...

...
Huawei'nin Mate 30 Pro lansmanından kısa bir süre sonra, telefona kolay bir şekilde Google servislerinin yüklenebildiği ortaya çıkmıştı. Ancak birkaç saat önce bu sistem devre dışı kaldı ve hem Mate 30 hem de Mate 30 Pro'ya yüklenen Google Servisleri işlevsiz hale geldi.

Çinli teknoloji devi Huawei'nin yeni amiral gemisi Mate 30 Pro, geçtiğimiz haftalarda tanıtıldı. Telefonun lansmanından bir süre önce bu telefonda Google servislerinin olmayacağını söylüyorlardı ve öyle de oldu. Huawei, lansman sırasında Google Servisleri'nin adını bile anmayarak bu gelişmeyi doğrulamış oldu.

Ancak lansmandan kısa bir süre sonra, Google servislerinin Mate 30 ve Mate 30 Pro modellerine yüklenebileceği anlaşıldı. Üstelik bu işlem, sadece birkaç adımda gerçekleşiyor ve hatta sadece istenen Google uygulamaları yüklendiğinden, tüketicilere hem batarya tasarrufu sağlıyor hem de gereksiz depolama alanı kullanımını yok ediyordu. Ancak bu durum artık geçerli değil.

Birkaç saat önce yaşanan bir gelişme doğrultusunda Mate 30 ve Mate 30 Pro'ya dışarıdan yüklenen Google servisleri çalışmaz hale geldi. Hatta bu duruma paralel olarak, Google servislerinin yüklenmesi için gerekli olan LZPlay'in internet sitesi de devre dışı kaldı. Üstelik şu sıralarda Mate 30 ve Mate 30 Pro, cihazın Google tarafından onaylı olduğu testlerinin yapılmasını sağlayan "SafetyNet" testlerinden de geçemiyor.

SafetyNet, Android sistemli akıllı telefon kullanıcıları için büyük bir öneme sahip. Bunun nedeni ise bu testlerin başarıyla sonuçlanmadan hiçbir Google servisinin, testin yapıldığı telefonda kullanılamıyor olması. Mate 30 ve Mate 30 Pro'nun bu testlerden geçememesi, bu modellerde Google servislerinin kullanımını doğrudan engelliyor. Anlaşılan o ki Huawei, Mate 30 serisinde bir şeyleri değiştirmiş durumda. Belki de Huawei, bir şeylerin değişmesi için Google tarafından zorlandı.


Yaşanan bu gelişmeyle birlikte Mate 30 ve Mate 30 Pro'nun Google servislerini kullanmasının önüne geçilmiş oldu. Görünen o ki şu andan itibaren Mate 30 ve Mate 30 Pro modellerine Google servislerini yüklemek mümkün değil ve dolayısıyla tüketiciler, Google ile Huawei arasındaki anlaşmazlığın çözülmesini beklemek durumunda kalacaklar. Ancak bu durumun nasıl veya ne zaman gerçekleşeceği gizemini koruyor.
Kaynak: https://9to5google.com/2019/10/01/huawei-mate-30-pro-can-no-longer-install-google-apps-as-researcher-exposes-backdoor/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.