Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Asistan yeni bir özellik için A/B testinde

Google bazı güvenlik gerekçelerinden dolayı Android telefonların kilit ekranı ndayken Asistan ile mesaj göndermesine izin vermiyordu. ...

...
Google bazı güvenlik gerekçelerinden dolayı Android telefonların kilit ekranındayken Asistan ile mesaj göndermesine izin vermiyordu. Bugün ise Google Asistan ile kilit ekranından mesaj gönderme özelliği A/B testine alındı!

Google Asistan ile kilit ekranından mesaj gönderme dönemi!


Google Asistan mevcut haliyle kullanıcılara, cihazın kilidini açmadan mesaj gönderme olanağı sunmamaktaydı. Cihazın çalınmasına veya herhangi bir olasılıkla başkasının eline geçmesine dair güvenlik endişeleri nedeniyle bu özelliğini kapalı tutuyordu.

Ancak, Google’ın sızdırılan sunucularından birinde Google Asistan için yeni özelliğini kullanıcılara sunarak test ettiği ortaya çıktı. Yeni özellik için şirket şu an A/B testi aşamasında. Testin sonuçlarındaki güvenlik açıklarına ve kullanıcı şikayet oranına göre yeni özelliği dağıtıma çıkaracak.

Daha önce, bir Android cihazın kilidini açmadan bir kişiye Asistan aracılığıyla bir mesaj gönderemiyordunuz. Bu işlem başlamadan önce telefonun şifre ekranı karşınıza çıkıyordu. Şimdi ise yeni özellik ile birlikte şifre girmeden Google Asistan sayesinde istenilen kullanıcıya mesaj ulaştırılabilecek ve telekom verilerinize erişebilecek.

Ayrıca asistanın özelliklerini artırmayı da planlayan şirket özellikle son zamanlarda, müşterilerinin Asistan’la etkileşimlerinin ardından bazı özel ses verilerinin sızdırıldığını itiraf etmişti. Bu durum Amazon gibi diğer teknoloji devlerinin de asistanlarının ses kayıtlarını kaydettiğini açıkça itiraf ettikleri göz önüne alındığında, birçok kullanıcıyı oldukça korkuttu.

Bu yüzden Google, her iki durum içinde yapılan A/B testleri sonucunda yeni özelliği cihazlara dağıtılacak fakat güvenlik konusundaki sıkıntılar çözülebilecek mi hep beraber göreceğiz.


Kaynak: https://shiftdelete.net/google-asistan-ile-kilit-ekranindan-mesaj-gonderme-donemi

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.