Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Chrome, rakipleriyle aradaki farkı gittikçe açıyor

Google Chrome rakiplerinin önünde gitmeye devam ediyor. Açıklanan son verilere göre popüler tarayıcı pazar payını gittikçe arttırıyor. Her...

...
Google Chrome rakiplerinin önünde gitmeye devam ediyor. Açıklanan son verilere göre popüler tarayıcı pazar payını gittikçe arttırıyor.

Her ne kadar Microsoft şu anda kendi Chromium tabanlı tarayıcısını geliştiriyor olsa da, bu durum Google Chrome 'u bir gecede gececekleri anlamına gelmiyor. NetMarketShare'ın raporuna göre Google'ın tarayıcısı önceki rakiplerine fark attığını açıkca gösteriyor.

Chrome rekor kırdı

NetMarketShare gelişmiş en son özellik , Google Chrome 'un pazar payının Mayıs'ta büyük oranda arttığını ve Google'ın tarayıcısı ile Mozilla Firefox arasındaki mesafeyi artırdı. Google Chrome pazar payını Nisan ayında yüzde 65.64'ten, yüzde 67.90'a çıkardı ve bu tarayıcıyı 2019 yılında görebileceği en yüksek oran.

Öte yandan, piyasadaki diğer tüm tarayıcılar Mayıs ayı boyunca geriledi. Chrome'un bir numara rakibi olan Mozilla Firefox’un 10.23'ten önceki pazar payının yüzdesi, yüzde 9.46'ya düştüğü belirtilirken, Internet Explorer 11’de yüzde 7.49'dan, yüzde 6.71'e düştüğü açıklandı. Edge tarayıcısı da, Windows 10 'un pazar payını arttırırken Nisan ayında yüzde 5.53'ten Mayıs'ta yüzde 5.36'ya kadar gerileme elde edebildi.

Kaynak: https://m.donanimhaber.com/newsampnew.aspx?id=111446

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.