Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, kullanıcıların konum ve etkinlik verilerini otomatik olarak silmelerine izin veriyor

Bu özellik önümüzdeki haftalarda yayılıyor. Google’ın yeni bir özelliği artık konumunuzun ve diğer verilerinizin her 3 veya 18 ayda bi...

...
Bu özellik önümüzdeki haftalarda yayılıyor. Google’ın yeni bir özelliği artık konumunuzun ve diğer verilerinizin her 3 veya 18 ayda bir otomatik olarak silinmesine izin veriyor. 

Google, konumunuzu izlemenizi ve aramalarınızı devre dışı bırakmanıza ve konum geçmişinizi aramanıza veya silmenize her zaman izin vermiş olsa da , Google’ın bu verilere sahip olmasının birçok yararı vardır.

Bulunduğunuz yeri ve arama alışkanlıklarınızı takip ederek, Google, ne zaman işe gitmeniz gerektiği veya tadını çıkarabileceğiniz veya önerebileceğiniz bir restoran hakkında önerilerde bulunabilir. Bunu yalnızca toplamasına izin verdiğiniz bilgiler nedeniyle yapabilir.
Bununla birlikte, daha gizlilik odaklı bir toplumda, Google yavaş yavaş her şeyi ya da hiçbir şeyi kurtarmak arasında bir denge olduğunu fark ediyor. Bu yeni özellik sayesinde kişiselleştirilmiş önerilerin avantajlarından yararlanırsınız, ancak Google dosyalarınızda yıllarca verileriniz olmaz. Yeni otomatik silme özelliği şu anda mevcut değil, ancak önümüzdeki haftalarda Konum Geçmişi ve Web ve Uygulama Etkinliği için ilk kez kullanıma sunulacak.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.