Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google İlk Dizinlemeyi, Varsayılan Olarak Kullanarak Yeni Web Sitelerini Dizine Eklemeyi Planlıyor

Google , Web site lerinin İlk Dizinlemesi ni, Varsayılan Olarak Kullanmayı, Yeni Web Sitelerini de ayrıca  Dizine Eklemeyi Planlıyor. Goo...

...
Google, Web sitelerinin İlk Dizinlemesini, Varsayılan Olarak Kullanmayı, Yeni Web Sitelerini de ayrıca Dizine Eklemeyi Planlıyor.

Google bu açıklamayı  28 Mayıs 2019, Salı günü Webmasters resmi blogundan duyurdu. Google'un Webmasters resmi blogundan yaptıgı açıklamalar ise şu şekilde;

Mobil ilk endekslemenin duyurulmasından bu yana geçen yıllar boyunca - Google’ın bir akıllı telefon kullanarak Google’ı taraması - analizimiz, yeni web sitelerinin genellikle bu tarama yöntemi için hazır olduğunu göstermiştir. 

Dolayısıyla, mobil ilk endekslemenin varsayılan olarak 1 Temmuz 2019’dan başlayarak Google Arama’da bilinen tüm yeni, tüm web siteleri için varsayılan olarak etkinleştirileceğini duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. 

Yeni web sitelerinin şu anda genel olarak kullanıcılarına, hem mobil hem de masaüstü cihazlarda aynı içeriği gösterdiğini görmek harika. 

Arama Konsolunda URL İnceleme Aracı'nı kullanarak web sitenizin mobil ilk endekslenmesini kontrol etmeye devam edebilirsiniz. 

Web sitenizdeki bir URL’ye bakarak, en son nasıl tarandığını ve dizine eklendiğini hızla görebilirsiniz. Daha eski web siteleri için, mobil ilk dizine eklemeye hazır olmaları için sayfaları izlemeye ve değerlendirmeye devam edeceğiz ve hazır olduklarını göründükten sonra Arama Konsolu üzerinden bildireceğiz. Yeni web siteleri için varsayılan durum mobil-ilk indeksleme olacağından bir bildirim göndermenize gerek yoktur.

Mobil ilk endeksleme durumunu kontrol etmek için URL Muayene Aracını kullanma

Tüm web sitelerinin mobil ilk indeksleme için iyi çalışmasını sağlama konusundaki rehberliğimiz, yeni ve mevcut siteler için alakalı olmaya devam ediyor. 

Mevcut web siteleri için, içeriğin eşliğine (metin, resimler, videolar, bağlantılar), yapılandırılmış verilere ve diğer meta verilere (örneğin, başlıklar ve açıklamalar, robotlar meta etiketleri gibi) dayalı mobil ilk endekslemeye hazır olduklarını belirleriz. Bir web sitesi başlatıldığında veya önemli ölçüde yeniden tasarlandığında bu faktörleri iki kez kontrol etmenizi öneririz.

Mobil web siteleri için duyarlı web tasarımı, dinamik sunum ve ayrı mobil URL'leri desteklemeye devam ederken, yeni web siteleri için duyarlı web tasarımı öneriyoruz. 

Yıllar boyunca ayrı mobil URL'lerden, hem arama motorlarından hem de kullanıcılardan gördüğümüz sorunlar ve karışıklık nedeniyle, hem masaüstü hem de mobil web siteleri için tek bir URL kullanmanızı öneririz.

Mobil-ilk indeksleme uzun bir yol kat etti. Web'in masaüstüne odaklanmaktan, mobil dostu olmaktan ve şimdi çoğunlukla mobil kullanıcı aracılarıyla taranabilir ve dizine eklenebilir olmaktan nasıl geliştiğini görmekten mutluyuz! 

Sizin tarafınızdan oraya gitmenizin çok iş aldığını biliyoruz ve çoğunlukla mobil kullanıcılarımız adına bunu takdir ediyoruz. Bu değişikliği dikkatle izlemeye ve değerlendirmeye devam edeceğiz. Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen Webmaster forumlarımıza veya genel etkinliklere katılın. Şeklinde açıklanıyor.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.