Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome için yeni sayfa geçiş özelliği: Portals

Chrome Portals teknolojisi sayesine geliştiriciler daha akıcı bir web sayfası deneyimi tasarlayabilecekler. Google I/O 2019' da bizl...

...
Chrome Portals teknolojisi sayesine geliştiriciler daha akıcı bir web sayfası deneyimi tasarlayabilecekler.

Google I/O 2019'da bizleri ne gibi yeniliklerin karşılayacağınız sizlere daha önce aktarmıştık. Dün başlayan etkinlikte tanıtılan yeniliklerden biri olan Portals ise Google'ın internet tarayıcısı olan Chrome'un sayfa geçişlerini tamamen değiştirmeyi hedefliyor.

Uzun süredir Google tarafından geliştirilen bir teknoloji olan Portals, temel olarak iFrame'e bir alternatif olarak tasarlandı. iFrame teknolojisine oranla daha gelişmiş teknolojiler barındıran Portals, iFrame'den farklı olarak, başka bir web sitesine bir pencere açmanın yanı sıra bu sitelere girmenize de izin veriyor.

Web sitelerinin bir mobil uygulama gibi kullanılmasını hedefleyen Chrome Portals, daha hızlı, daha güçlü ve daha güvenli bir çözüm vadediyor. ChromePortals sayesinde geliştiriciler kusursuz ve akıcı bir deneyim sunan web siteleri tasarlayabilecekler.

İnternet tarayıcılarında hızın ne kadar önemli olduğunun farkında olan Google, bu konuda önemli çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların bir sonucu olarak karşımıza çıkan Chrome Portals, web sayfalarının daha hızlı bir şekilde yüklenmelerine de olanak sağlıyor.


Kaynak: https://webrazzi.com/2019/05/09/chrome-icin-yeni-sayfa-gecis-ozelligi-portals/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.