Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Asistanınızla yeşile geçin

Çevreyi nasıl koruyacağınızı ve çevreyi nasıl koruyacağımızı bilmek zor olabilir. Çalışabilir, geri dönüşüm yapabilir, daha kısa bir duş a...

...
Çevreyi nasıl koruyacağınızı ve çevreyi nasıl koruyacağımızı bilmek zor olabilir. Çalışabilir, geri dönüşüm yapabilir, daha kısa bir duş alabilir veya işe gidebilirsiniz - ve şimdi sadece Google Asistanınıza sorarak karbon ayak izinizi düşürebilirsiniz.

Akıllı ev teknolojisindeki yeni gelişmeler sayesinde, günlük rutininize enerji ve su tasarrufu sağlayan eylemleri dahil etmek oldukça kolaydır (ve bu işteyken paradan tasarruf edin). Bu Dünya Günü'nde Asistan'ın evinizi daha çevre dostu hale getirmesine yardımcı olabilecek birkaç yolu paylaşıyoruz.
Enerji tasarrufu ve otomatikleştirme için basit yollar
LED'lere geç. LED ışıkları olan yalnızca beş akkor ampulü değiştirmek, yılda 75 dolara kadar tasarruf etmenizi sağlar - ayrıca, LED'ler akkor lambalardan 50 kat daha uzun ve toplam ömrü en az 35.000 saattir. Daha da iyisi, Philips Hue gibi ENERGY STAR onaylı akıllı ampullerin asistanla eşleştirilmesi , ışıkları yalnızca sesinizle kontrol etmenize yardımcı olabilir veya yalnızca ihtiyaç duyduğunuzda elektrik kullanacak şekilde aydınlatma programlarını ayarlayabilir.


ENERGY STAR sertifikalı cihazları seçin. Ev aletlerinin evinizin enerji kullanımının dörtte birine katkıda bulunduğunu biliyor muydunuz? Bu enerjinin nasıl kullanıldığını optimize etmek için, LG , GE Appliances , Samsung veya Whirlpool gibi ENERGY STAR sertifikalı bir marka seçin ve buzdolapları, bulaşık makineleri, fırınlar ve hava temizleyicileri gibi cihazları kolayca kontrol etmek için Google Asistan'a bağlayın. Pencere klima üniteleri ve tavan vantilatörleri Bazı Ayrıca Google Assistant ile çalışmak: Sadece bir etmek “Hey Google, fan kapatmak” derler Haiku bir odayı terk olarak fan veya LG, planlamak Midea veya Toshiba en kapatmak için AC her gün aynı saatte.


Termostatınızı yükseltin. Birçok kuruluş akıllı termostatlarda indirimler sunar, çünkü enerjiden tasarruf etmelerini sağlar. Gibi akıllı termostat Nest Learning Termostatkaydedebilirsiniz ortalama $ 131 ile $ 145 yılda (tabii ki, bireysel tasarruflar garanti edilmez). Bunun nedeni Nest termostatlarının, alışkanlıklarınıza göre enerji tasarrufu sağlamak için akıllı, otomatik sıcaklık ayarlamaları yapmasıdır. Evinizi daha da verimli kılmak için “Hey Google, termostatı eco moduna ayarlayın” bile diyebilirsiniz.


İzleyin ve sızıntılardan koruyun. EPA’ya göre , ortalama bir aile, sadece evsel sızıntılardan yılda 9,400 galon su kaybedebilir. Bu atığı engellemek için, LeakSmart gibi kaçak dedektörlerini kullanabilir veya boruların sızması durumunda derhal bildirim almak için Flo by Moen'ı takabilir ve suyu kapatmak için Asistanı kullanabilirsiniz.


Dış mekan su kullanımınızı engelleyin: Daha az su kullanırken yemyeşil bahçenizi hala güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Rachio 3 Akıllı Yağmurlama Kontrolü gibi akıllı yağmurlama sistemleri su kullanımını azaltır ve şimdi Asistan ile birlikte çalışır, böylece basit ses komutlarıyla bu sistemleri kolayca kontrol edebilir ve izleyebilirsiniz. Senin bir parçası olarak Rutin , ayrıca sabah erken için sprinkler ayarlayabilir veya geceleri buharlaşmasını önlemek için. Ayrıca önümüzdeki haftalarda Rain Bird'ün Sulama Kontrolörleri ailesine destek ekliyoruz .

Asistan ile her şey nasıl ayarlanır?

Google Asistan'ı veya Google Ana Sayfa uygulamasıindirin ve ardından “Cihaz ekle” yi tıklayın. Yuva Termostatınızla “Hey Google, sıcaklığı düşür” gibi komutlarla hemen başlayabilirsiniz. Veya birden fazla cihazı tek bir komutla kontrol ederek enerji tasarrufunu otomatikleştirmenize yardımcı olabilecek hızlı rutinler kurun .
Aileleri ve çevreyi destekleme taahhüdümüz

İklim değişikliği ile mücadelede bireyler olarak yapabileceğimiz birçok değişiklik var, ancak ABD'deki hanelerde de enerjiyi azaltmak için bir şirket olarak adımlar atıyoruz. Güç Projesi2023 yılına kadar bir milyon Nest termostatı düşük gelirli ailelere getirme taahhüdümüzdür. Ortaklar koalisyonu ile birlikte - İnsanlık için Habitat ve Ulusal Konut Güvencesi ve Georgia Power gibi enerji şirketleri gibi kar amacı gütmeyen kuruluşlar - Nest termostatlarını evlerin üzerine yerleştirdik geçen yıl ailelere enerji maliyetlerini azaltmalarında yardımcı olmak için. Bu yıl, Power Project ortaklar Philips Hue ve Whirlpool'u içerecek şekilde genişliyor. Nest ile birlikte gelecek yıl binlerce enerji tasarrufu sağlayan teknoloji ürününü Habitat for Humanity'e bağışlayacaklar. Nest.com/powerproject adresinde, kar amacı gütmeyen kuruluşlara bağış yaparak topluluğunuzda en çok ihtiyaç duyanlara enerji tasarrufu teknolojisi sağlama konusunda bize katılabilirsiniz.

Günlük yaşamımızdaki enerji tüketimini azaltmak için tutarlı değişiklikler yapmak, uzun süreli korumanın anahtarıdır; en küçük değişiklikler bile ölçülebilir etkiye yol açar. Google Asistan ve doğru enerji tasarrufu teknolojisi sayesinde bu değişikliklerin yapılması hiç olmadığı kadar kolaydır.

KAYNAK:  Google Asistan

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.