Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Stadia: oynamak için yeni bir yol

Google , 20 yıldır dünyanın bilgilerini parmaklarınızın ucuna getirmek için çalıştı. Bu bilgilerin anında iletilmesi, Google'un veri m...

...

Google, 20 yıldır dünyanın bilgilerini parmaklarınızın ucuna getirmek için çalıştı. Bu bilgilerin anında iletilmesi, Google'un veri merkezi ve ağ özellikleri sayesinde mümkün oluyor. Google 
şimdi video oyunlarına erişiminizi ve oyun zevkinizi değiştirmek için bu teknolojiyi kullanıyor.


Stadia, ister TV, dizüstü bilgisayar, ister masaüstü bilgisayar, ister tablet veya cep telefonu olsun, her tür ekranda en sevdiğiniz oyunlara anında erişim sağlayan yeni bir video oyun platformudur. 


Amacları, bu oyunları HDR ve surround ses ile saniyede 4K ve 60 kareye kadar çözünürlükte sunmak. Bu yıl daha sonra ABD, Kanada, İngiltere ve Avrupa’nın da dahil olduğu bazı ülkelerde başlıyoruz.

Stadia'yı inşa etmek için oyuncu olmanın ne demek olduğunu çok düşündük ve iki farklı dünyayı birleştirmeye çalıştık: video oyunları oynamayı seven insanlar ve onları izlemeyi seven insanlar. Stadia, yarattığımız ve oynadığımız oyunlara ve bunlardan zevk alan topluluklara kısıtlamaları kaldıracak.


Gelişmiş oyun akışı

Küresel bağlantılı Google veri merkezleri ağımızı kullanan Stadia, oyuncuları geleneksel konsolların ve bilgisayarların sınırlamalarından kurtarır.


Oyuncular Stadia'yı kullandıklarında oyunlarına her zaman ve hemen hemen her ekrandan erişebilecekler. 

Ve geliştiriciler her zaman hayal ettikleri oyunları oluşturmak için neredeyse sınırsız kaynaklara erişebilecekler. 




Sunucu sınıfı GPU, CPU, bellek ve depolamayı birleştiren güçlü bir donanım yığınıdır ve Google'ın veri merkezi altyapısının gücüyle Stadia, oyun yaratıcılarının hayal gücü kadar hızlı bir şekilde gelişebilir.


Veri merkezleri Stadia'yı mümkün kılar, ancak sistemi diğerlerinden ayıran şey, diğer Google hizmetleriyle nasıl çalıştığıdır. 

YouTube'da günlük olarak oyunla ilgili içeriği izleyen 200 milyondan fazla insanın olduğu bir dünyada, Stadia bu oyunların çoğunu bir düğmeye basarak oynanabilir hale getiriyor. 

Assassin Creed Odyssey'i oynayan en sevdiğiniz yaratıcılardan birini izlerseniz, sadece “şimdi oyna” düğmesine tıklayın. Daha sonra, kendi oyununuzda / kendi maceranızda antik Yunanistan'da koşacaksınız - indirme, güncelleme, hayır yamalar ve yükleme yok.

Ama kendi özel kontrolörü olmayan bir oyun platformu nedir? Stadia kontrol cihazına * girin.



Stadia kontrol cihazı tasarlandığında, oyuncuların kontrol cihazında ne istedikleri hakkında dinledik. 


İlk olarak, mümkün olan en iyi oyun performansı için Stadia kontrol ünitesinden veri merkezimize Wi-Fi üzerinden doğrudan bir bağlantı kurmayı başardık. Kontrolör ayrıca anında yakalama, kaydetme ve 4 k çarpıcı çözünürlükte oyun paylaşma için bir düğme içerir. Ayrıca bir Google Asistan düğmesi ve dahili mikrofonla donatılmıştır.


Google’ın engin deneyimini kullanarak, onlarca yıllık yatırımlara ulaşıp, Stadia'yı her boyuttaki oyuncular, geliştiriciler ve YouTube içerik oluşturucuları için güçlü bir oyun platformu haline getiriyoruz. Her hayal gücü için bir oyun alanı inşa ediyoruz. Diyor Google.

* Bu cihaz, Federal Haberleşme Komisyonu kurallarının gerektirdiği şekilde yetkilendirilmemiştir. Bu cihaz, izin alınıncaya kadar satış veya kiralama için teklif edilemez veya satılamaz veya kiralanamaz. Şeklinde açıklamalarını tamamlıyor.



Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.