Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wordpress Gutenberg 5.1 Şimdi Bloklara Taşınan Tüm Temel Widget'larla Yayınlandı

Wordpress'in Gutenberg gelişimi, yeni bloklarla ve performans ve erişilebilirlikte sürekli iyileştirmelerle ilerlemeye devam ediyor.  ...

...

Wordpress'in Gutenberg gelişimi, yeni bloklarla ve performans ve erişilebilirlikte sürekli iyileştirmelerle ilerlemeye devam ediyor. 

Sürüm 5.1 bu hafta yeni Arama, Takvim ve Etiket Bulutu bloklarıyla piyasaya sürüldü. Tüm widget'lar bloklar halinde taşındı , önemli bir Aşama 2 dönüm noktası. Bu projenin bir sonraki aşaması, ana widget'ların blok haline gelmesine yanıt olarak widget ekranının nasıl değişeceğini keşfedecek.


Sürüm 5.1 ayrıca mevcut bloklara daha fazla özellik getirerek, menülerin üzerinde gezinirken veya editördeki kenar çubuğuna erişirken daha yumuşak bir deneyim için mikro animasyonlar sunar.


Bu sürüm, daha tutarlı bir ekran için bloklarda düzinelerce küçük stilistik geliştirmeler, stillerin CSS özgüllüğü iyileştirmeleri, Alıntı blok stilleri için daha fazla seçenek, düzenleyiciyi mobil cihazlarda kullanmaya yönelik iyileştirmeler ve birçok hata düzeltmesi içerir. 


Dokümantasyon ayrıca editör bildirimleri, genişletilmiş JavaScript oluşturma araçları dokümantasyonu ve gelişmiş blok düzenleme / kaydetme dokümantasyonu ve kod örnekleri ile çalışmak için yeni bir eğitim ile ilerlemektedir.

Gutenberg 2. aşama teknik lideri Riad Benguella, editörün ilk WordPress 5.0 sürümünde yayınlandığından bu yana performans geliştirmelerini gösteren bir kıyaslama tablosu da içeriyordu. O zamandan beri eklentinin her sürümü, yükleme süresini önemli ölçüde azaltmıştır ve bu, izlemeye devam etmek için kayda değer bir gelişmedir.


Bu kriterler bir gönderinin performansını yaklaşık 36.000 kelime ve 1.000 blok ile karşılaştırıyor. Bu ortalama bir gönderi değildir, ancak büyük miktarlarda içerik performans sorunlarını ortaya çıkarmaya yardımcı olur.

Gutenberg 5.1'in 51 katkısı vardı. Daha fazla ayrıntı için, sürüm yayınındakigeliştirmeler ve düzeltmelerin tam listesine göz atın
.

Kaynak: https://wptavern.com/gutenberg-5-1-released-with-all-core-widgets-now-ported-to-blocks

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.