Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google+ kişisel hesaplar 2 Nisan 2019’da kullanımdan kaldırılarak kapatılacak

30 Ocak 2019 tarihinde Google+ Yardım Duyurular bölümünden edinilen resmi bilgi ile,  Google+ tüketici hesapları ( kişisel hesaplar ...

...

30 Ocak 2019 tarihinde Google+ Yardım Duyurular bölümünden edinilen resmi bilgi ile, Google+ tüketici hesapları (kişisel hesaplar) 2 Nisan 2019’da kullanımdan kaldırılıyor.

Google Google Plus'un kaldırılmasi ilgili açıklamalar: 

Aralık 2018'de, kullanım oranının düşük olması ve tüketicilerin beklentilerini karşılayan başarılı bir ürün sunma noktasında karşılaştığımız zorluklar nedeniyle Nisan 2019'da Google+'nın tüketicilere yönelik sürümünü kullanıma kapatacağımıza dair aldığımız kararı sizlere duyurmuştuk

Blogger ve Google-Plus Profil değişimi öncesi ve sonrası:


Google+'nın bir parçası olduğunuz için size teşekkür etmek, fotoğraflarınızı ve diğer içeriğinizi indirmek için atmanız gereken adımları sizlerle paylaşmak istiyoruz.


2 Nisan'da Google+ hesabınız ve oluşturduğunuz tüm Google+ sayfaları kullanıma kapatılacak ve ilgili içerikler tüketici Google+ hesaplarından silinmeye başlayacak. 

Adnan Güney Büyük resim
Google+ Albüm Arşivinizdeki fotoğraflar ve videoların yanı sıra Google+ sayfalarınız da silinecek. Nisan ayından önce yapmak kaydıyla, içeriğinizi indirip kaydedebilirsiniz

Google Fotoğraflar'da yedeklenen fotoğraf ve videolarınızın silinmeyeceğini hatırlatmak isteriz.

Tüketici Google+ hesaplarından, Google+ Sayfalarından ve Albüm Arşivi'nden içerik silme işlemi birkaç ay sürecek. Dolayısıyla, bu süre boyunca bazı içerikler kalabilir. 

Örneğin, kullanıcılar kendi Google+ hesaplarının bazı kısımlarını etkinlik günlüğü aracılığıyla görmeye devam edebilir ve G Suite kullanıcıları, Google+ tüketici sürümü silinene kadar bazı tüketici Google+ hesabı içeriklerini görebilir.

4 Şubat'tan itibaren artık yeni Google+ profilleri, sayfaları, toplulukları veya etkinlikleri oluşturamayacaksınız. 


Ürünün kullanımdan kaldırılmasıyla ilgili süreç hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek ve güncellemeleri öğrenmek için SSS sayfasına göz atın.

Bir Google+ Topluluğu sahibi veya moderatörüyseniz, Google+ Topluluğunuza ait verileri indirip kaydedebilirsiniz


Mart 2019 başından itibaren, herkese açık topluluklardaki her topluluk yayınında yazar, gövde metni ve fotoğraflar da dahil olmak üzere ek veriler indirilebilir durumda olacak. Daha fazla bilgi

Sitelerde ve uygulamalarda oturum açmak için Google+ ile Oturum Açma düğmesini kullanıyorsanız önümüzdeki haftalarda bu düğmeler artık çalışmayacak. Ancak, bazı durumlarda bu düğmelerin yerini Google ile Oturum Açma düğmesi alabilir. 


Google ile Oturum Açma düğmesi gördüğünüz her yerde yine Google Hesabınızla oturum açabileceksiniz. Daha fazla bilgi

Google+'yı kendi sitelerinizdeki veya başka sitelerdeki yorumlar için kullandıysanız bu özellik 4 Şubat'ta Blogger'dan, 7 Mart'ta da diğer sitelerden kaldırılacak. Tüm sitelerdeki Google+ yorumlarınızın tamamı 2 Nisan 2019'dan itibaren silinecek. Daha fazla bilgi

G Suite müşterisiyseniz G Suite hesabınızla kullandığınız Google+ etkin durumda kalacak. Daha ayrıntılı bilgi için G Suite yöneticinizle iletişime geçin. Yakında yeni bir görünüm ve yeni özellikler de göreceksiniz. Daha fazla bilgi

Bir geliştiriciyseniz ve Google+ API'lerini veya Google+ ile Oturum Açma sistemini kullanıyorsanız bu değişikliğin sizi nasıl etkileyeceğini öğrenmek için burayı tıklayın.

Google+ ekibi olarak, Google+'yı böyle özel bir yer haline getirdiğiniz için sizlere teşekkür ederiz. Google+'yı evleri gibi benimseyen yetenekli sanatçılardan, topluluk oluşturucularından ve fikir liderlerinden oluşan gruba minnettarız. Tutkunuz ve azminiz olmadan bunu başaramazdık.
Yukarıda Google Plus ile ilgili detaylı açıklamaları okudunuz. Bir sorunuz varsa yorumlardan belirtebilirsiniz..


Yeni Google sites ile ücretsiz web sitesi, kurmayı düşünebilirsiniz. İlgili makalelere göz atın. 

Yeni Google Sites Orjinal resim boyutu

6 yorum

  1. Her şeye karışan sosyal medya hesabını kimse istemedi. Çoğu Blogger , ben dahil sitelerinde aktive bile etmedi, kullanıcılar G+ yorum alanını kullanmadı. Sonu belli oldu zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu onun sonu değil ki! Bizlerin gereken önemi vermememizin sonucu. Şimdi herkes rahat edebilir.

      Sil
  2. google ile giriş yaptığımız hesaplara ne olucak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Misafir: Google gmail ile giriş yaptığınız hesaplar devam edecek. Kaldırılma işlemi sadece Google + Plus profil hesap işlemlerini kapsıyor..

      Sil
  3. Googleplus kapatılması ile blogger'a yeni özelliklerde ekleniyor.
    Editör penceresinde h etiketlerinin bulunduğu yere en küçük en küçük şeklinde yeni başlıklar eklemişler.
    Sanırım daha uzun yazılar ve çok başlıklı yazılar için düşünülmüştür.

    Bir başka paylaşmak istediğim konu ise kendim açısından devrim olmuştur. Bilmeyenler içinde umarım yararlı olur.
    Yaklaşık 4-5 ay önce harici klavye kullanmasını bıraktım laptop klavyesine geçtim.
    Bugün ise mauseyi bıraktın touchpad kullanmaya başladım.
    Touchpad'i hiç kullanmadım ki alışkanlığım değil. Ayarlarını kurcalarken yeni birşey öğrendim. Touchpad'in en büyük dezavantajı sayfa kaydırmak için sürekli parmağın aşağı sürüklenip yine başa dönmesi yorucu oluyor. Bu yüzden sürekli mause kullanırım.
    Touchpad sol kenardan sürüklemeye başladıktan sonra hafif sola kaydırıp oval şekilde daireler çizilmesi durumunda sayfa aşağı, tersi çevrilmesi durumunda ise yukarı kaydırılıyor. Daire dar tutulursa yavaş genişletilirse hızlı kaydırıyor.
    Acayip ufkum genişledi ne diyeyim. mauseden kurtulduğuma sevindim sırt ağrılarım azalır umarım. Bu kaydırmanın ingilizce bir adı varmış chiralmotion, sonsuz ileri-geri kaydırma deniyor.
    Bunu kullandıktan sonra, öğrendikten sonra harici mauseye hiç gerek kalmıyor.
    Kısa yolları kullanmaya aşina olan için böyle çok iyi.
    Bu konularda yazı yazmasanızda en azından yorum yazmış olalım.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Plus kapatılması ile ilgili ekledikleri herhangi bir widget baktım göremedim. Eakiden 29 ekleni vardı şu an 26 adet eklenti var. Mehmet bey insanlar sizde çevrenize baktığınızda göreceksiniz. Bilgisayar kullanmasını bilmiyor. Basit anlatımlar yapıldığında bile ordan biri çıkıp bunları cocuklar bile biliyor diye yorum yazıyor. İki şeyi bilen herkes Profesör olduğu bir çağda yaşıyoruz maalesef.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.