Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Plus tüketiciler için kapatma zaman çizelgesini açıkladı

Google, Ekim ayında ek bir notta tüketiciler için Google+ sosyal medya ağını günbatımına alma planlarını duyurdu. Küçük fakat özel bir kul...

...
Google, Ekim ayında ek bir notta tüketiciler için Google+ sosyal medya ağını günbatımına alma planlarını duyurdu. Küçük fakat özel bir kullanıcı tabanına sahip olan platform, Google’ın 500.000 Google+ profiline etki eden bir veri gösterimini onaylamasının ardından kapatmaya karar verdi. 


Kısa bir süre sonra, Aralık ayında kapatma zaman çizelgesi, özel kullanıcı bilgilerini açıklama potansiyeli olan ve yaklaşık 52,5 milyon kullanıcıyı etkileme potansiyeli olan başka bir büyük hata nedeniyle hızlandırıldı. 

Şimdi, şirket Google+ 'nın tüketici sürümleri için kapanış zaman çizelgesini detaylı bir şekilde açıkladı ve zaman kaybetmiyor.


Google+, kurumsal müşterileri platformundan aşırı derecede hızlı bir şekilde çekmeyi planlıyor; Google’ın kendi sözleriyle, düşük kullanım ve "tüketicilerin beklentilerini karşılayan başarılı bir ürünü sürdürmedeki zorluklar" nedeniyle Nisan 2019’da G+’yı kapatıyor.

Kapatma zaman çizelgesi aşağıdaki gibidir:

  • 4 Şubat’ın başlarında, artık yeni Google+ profilleri, sayfaları, toplulukları veya etkinlikleri oluşturamayacaksınız.
  • Web sitesi yorumları için Google+ özelliği, Blogger tarafından 4 Şubat'a ve diğer siteler 7 Mart'a kadar kaldırılacak. 
  • Tüm sitelerdeki tüm Google+ yorumları, 2 Nisan tarihinden itibaren silinecek.
  • Google+ oturum açma düğmeleri önümüzdeki haftalarda çalışmayı bırakacak, ancak bazı durumlarda Google oturum açma düğmesiyle değiştirilecek.
  • Topluluklarından veri indiren Google+ Topluluğu sahipleri ve moderatörleri, Mart 2019’un başından itibaren indirmek için ek veriler elde eder. Buna, bir topluluktaki her topluluk gönderisine ait yazar, kurum ve fotoğraflar da dahildir.
  • 2 Nisan’da, tüm Google+ hesapları ve sayfaları kapatılacak ve Google tüketici Google+ hesaplarından içerik silmeye başlayacaktır. 
  • Google + 'dan kullanıcıların Albüm Arşivi ve Google+ sayfalarındaki fotoğraflar ve videolar da silinecek. 
  • Önemli Not: Google Foto’da yedeklenen fotoğraflar ve videolar silinmeyecek.

  • Google, tüketici Google+ hesaplarından, sayfalarından ve Albüm Arşivi'nden içerik silme işleminin birkaç ay alacağını, bu nedenle kullanıcılar içeriklerinin bir kısmını bu süre boyunca kullanılabilir durumda görebileceklerini belirtti.

Ancak Google Apps müşterileri için Google+ etkin olmaya devam edecek ve Google'ın , platformu kullanan işletmeler için geliştirmeye yönelik küçük geliştirmeleri bile var.


Tüketiciler için 8 yıllık bu yolculuk yakında sona erecek. 

Google'ın kapanma hakkındaki SSS bölümünde daha fazla ayrıntı bulun ve platformda değerli anılarınız varsa verilerinizi aldığınızdan emin olun. 

Standart Google seçeneği olan Paket Servisi, ancak bilgilerinizi iyi belgelenmiş bir yapıya aktarmayı vaat eden bu üçüncü taraf seçeneğine, Google+ Aktarıcı’ya bakmak isteyebilirsiniz . En fazla 3.000 Google+ yayını ücretsizdir.

Kaynak: https://www.androidpolice.com/2019/01/30/google-reveals-shutdown-timeline-for-consumers-and-its-coming-fast/

Google+ kapatma hakkında sık sorulan soruları buradan okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

😞😞😞 Adnan Güney Son söz : Seni özleyeceğiz Google +


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.