Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wordpress 5.0 güncellemesi yeni yazı editörüyle yayınlandı

Dünyanın en çok kullanılan içerik yönetim sistemi Wordpress , şimdiye kadar ki en büyük güncellemelerinden birini aldı. Yeni yazı editörü...

...
Dünyanın en çok kullanılan içerik yönetim sistemi Wordpress, şimdiye kadar ki en büyük güncellemelerinden birini aldı. Yeni yazı editörüyle dikkat çeken Wordpress 5.0'ın detayları.


Web'in en popüler İçerik Yönetim Sistemi (CMS) yapımcısı olan WordPress, platformunun 5.0 sürümünü yeni yayınladı. İnternette ziyaret ettiğiniz milyonlarca web sitesinin alt yapısını oluşturan Wordpress, yenilenmiş blok tabanlı editörü ile büyük bir güncelleme aldı.


Yeni yazı editörü Gutenberg Kübalı caz müzisyeni Bebo Valdes'in adını taşıyan WordPress'in yeni "Bebo" versiyonunda, her içerik parçasını kendine özgü blok haline getiren Gutenberg editörünü görüyoruz. Eskiye kıyasla daha pratik bir kullanım sunmak amacıyla tasarlanan yeni editör, diğer tasarım eklentilerine gerek bırakmayacak derecede başarılı.


Yeni içerik ekleme sayfasında, sol üste eklenen artı ikonunu kullanarak, blok, paragraf, resim, galeri, alıntı, ses, liste ve daha birçok öğeyi sayfalarınıza kolayca ekleyebiliyorsunuz. Wordpress'in eski arayüzü kullanmak isteyenlere de bu seçeneği sunduğunu belirtelim. Diğer yenilikler arasında PHP 7.3 uyumu ve Twenty Nineteen teması da yer alıyor. Sitenizi Wordpress 5.0 versiyonuna yükseltmeden önce, mevcut dosyalarınızın yedeğini almanızı tavsiye ederiz.

Kaynak: https://wordpress.org/

Video: https://s.w.org/images/core/5.0/videos/add-block.mp4

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.