Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google uygulama geliştirme platformu Flutter’in yeni versiyonunu duyurdu

Google , geliştiricilerin işlerini kolaylaştıran uygulama geliştirme platformu Flutter ’ın yeni versiyonu 1.0’ı yeni özellikleriyle berabe...

...
Google, geliştiricilerin işlerini kolaylaştıran uygulama geliştirme platformu Flutter’ın yeni versiyonu 1.0’ı yeni özellikleriyle beraber sundu.

Google, Android ve iOS platformlarına uyumlu uygulamaların yapımında kullanılan Kullanıcı Arayüzü aracı Flutter’ın yeni 1.0 versiyonunu yayınladığını duyurdu. Buna ek olarak Square gibi üçüncü parti entegrasyonlarını ekleyen Google, Flutter’a ait yeni birkaç özelliği de açıkladı.

Açık kaynak kodlu Flutter, Google’ın 2017 yılında gerçekleştirdiği geliştirici konferansında yapıldı. Günümüze kadar popülerliğini hızla arttıran platform, Groupon, Alibaba, Tencent, Capital One, Philips Hue gibi firmaların uygulama geliştirme kısmında görev aldı. Yazılımlarını burada oluşturan geliştiriciler, Dart dilini kullanmayı seçti.

Google, geliştiricilerin App Store ve Play Store üzerinden binlerce Flutter uygulaması yayınladığını da açıklamalarına ekledi.

Dart’ın Ürünü Yöneticisi olan Tim Sneath “Flutter, iOS ve Android için yalnızca bir kod tabanı olması dışında güzel bir yerel deneyim oluşturmak için taşınabilir geliştirdiğimiz UI araç setimizdir” dedi. Sneath “Bugün çözdüğümüz problem, birçok mobil geliştiricinin karşılaştığı bir sorundu. Bir geliştirici olarak, seçim yapmaya zorlanıyorsunuz. Ya SDK platformunu kullanarak bir uygulama geliştirirsiniz ya da Android ve iOS için ayrı ayrı uygulama geliştirirsiniz” şeklinde konuştu.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.