Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Telefon uygulama arayüzlerini değiştiriyor

Google uygulama arayüzleri için değişikliğe gidiyor. Birçok uygulama arayüzünde önemli değişiklikler yapan şirket şimdi ise Google Telefon...

...
Google uygulama arayüzleri için değişikliğe gidiyor. Birçok uygulama arayüzünde önemli değişiklikler yapan şirket şimdi ise Google Telefon uygulamasını yenileyecek. 


Uygulamalarındaki keskin hatlı tasarımları biraz daha yumuşak ve yuvarlak hale getirmeyi amaçlayan şirket, yeni güncellemelerini yayınlamaya devam ediyor
Google, yazılımlarının arayüzünü geçmişte hep köşeli ve keskin tasarımla ile sunuyordu. Fakat Google Pixel cihazlarındaki arayüz değişikliğinin ardından bütün uygulamalarındaki keskin köşeleri yuvarlatarak yeniden tasarlamaya başladı. Chrome tarayıcısının adres çubuğunda bile yuvarlak tasarım çizgileri gözümüze çarpıyor.

Pixel telefonlardaki varsayılan telefon uygulaması ve ayrıca Play Store‘dan indirebileceğiniz Google Telefon uygulaması için yeni güncelleme ile yeni arayüz tasarımı geldi. Daha öncesinde rehberinizdeki sütunlarda 2 kişiyi dikdörtgen şeklinde görüntüleyebiliyordunuz.


Şimdi ise yuvarlak bir tasarımla, hem satır hem de sütunlarda 3 kişiyi görüntüleyebiliyorsunuz. Güncellemenin yakın zamanda bütün cihazlar için gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte Google’ın bütün yazılımlarında, buna Chrome OS‘ta dahil, daha yuvarlak ve yumuşak tasarımları kullanması ön görülüyor.

Aslına bakarsak bu süreç Google’ın ilk logosu ve son logosu arasındaki zaman içerisindeki değişimde de göze çarpıyor. Belli ki tasarımsal olarak şirket geçmişteki çizgisini değiştirmek istiyor. Kaynak: (Shift DeIete)

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.