Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google’ın yeni akıllı gözlüğü performans testinde!

Google akıllı gözlük konusunda ilk çalışmalara imza atan firmalardan. 2013’te Google Glass tanıtıldığında fiyatı ve gizlilik endişeleri ne...

...
Google akıllı gözlük konusunda ilk çalışmalara imza atan firmalardan. 2013’te Google Glass tanıtıldığında fiyatı ve gizlilik endişeleri nedeniyle beklenen ilgiyi görmedi. Zira, video kaydı yapılabilmesi karşıdaki kişiyi oldukça tedirgin ediyor.

Bu nedenlerden ötürü Google Glass’ın unutulmaya yüz tuttuğu düşünülse de, teknoloji devi akıllı gözlüğü geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Google Glass Enterprise Edition’un ardından bu kez üçüncü gözlük ortaya çıktı.
Google Glass Enterprise Edition 2 ortaya çıktı!

Google Glass Enterprise Edition 2 olarak adlandırılan akıllı gözlük, Geekbench performans testinde görüldü. Böylece önümüzdeki yıl kullanıcılar ile buluşturulacak olan gözlüğün teknik özellikleri büyük oranda ortaya çıkmış oldu.


Google’ın yeni akıllı gözlüğü Qualcomm’un Snapdragon 710 işlemcisinden güç alırken, 3 GB RAM ile birlikte geliyor. İşletim sistemi tarafında ise bu gözlüğün, Android 8.1 Oreo ile çalıştığı görülüyor.


10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen, sekiz çekirdekli bir işlemci olan SD710, 2.2 GHz seviyesine ulaşabiliyor. Sekiz adet özelleştirilmiş Kryo 360 çekirdeğinin yer aldığı işlemci, Adreno 616 GPU‘ya ve X15 LTE modeme ev sahipliği yapıyor.

Google Glass Enterprise Edition modelinin fiyatı 1500 dolar olarak belirlenmişti. Google’ın bu yeni modelde nasıl bir fiyat politikası izleyeceği oldukça merak edilirken, beklentiler maalesef fiyatta herhangi bir düşüş yaşanmayacağı yönünde.

Kaynak: https://shiftdelete.net/google-glass-enterprise-edition-2-ortaya-cikti

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.