Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Maps'e Hashtag Desteği Geldi

Google Maps 'in Android sürümü, belirli ihtiyaçlara göre arama yapmayı çok daha kolay bir hale getirdi! Google'ın harita hizmeti ...

...
Google Maps'in Android sürümü, belirli ihtiyaçlara göre arama yapmayı çok daha kolay bir hale getirdi!

Google'ın harita hizmeti Maps, son aylarda yer ve mekan keşfetmeye yönelik bir dizi özellikle güncellenmişti. Uygulama Eylül'de yerleri uzun dokunarak listeye eklemenize ve herhangi bir platformda paylaşmanıza olanak tanımaya başlamıştı. Geçen ay ise yerleri "takip etme" işlevi sunulmuştu.


Şimdi ise Google, 'hashtag' desteğini yerler ve işletmeler için sunmaya başladığını TechCrunch'a yaptığı bir açıklamayla doğruladı. Yeni işlev, ziyaret ettiğiniz herhangi bir yeri en fazla beş hashtag ile etiketlemenize izin veriyor. Bu sayede mesela #ailedostu diye etiketlenmiş yerleri kolayca aratabiliyor ve aileye uygun yerleri daha kolay bulabiliyorsunuz. İşlev yaklaşık bir hafta önce Android'deki Google Maps'e eklenmiş bulunuyor. iOS ve web sürümüne ne zaman geleceği şimdilik belirsiz.


Yerel Rehberler programı, Google'ın bu işlevi ilk olarak denediği yer olmuştu. Google, rehberlik yapan kullanıcılarına, eski ve yeni yorumlarına hashtag ekleyebileceklerini söylemişti.

Hashtag işlevi, Google Maps'in yer ve mekan keşfi alanında önemli bir eksiğini kapatacak. Ancak işlevi kullanarak yerleri etiketleyecek olanların bir noktaya dikkat etmesi gerekiyor. Yapılan aratmalarda pek faydası olmayacağından, #günbatımı #yemek gibi çok genel etiketlerden kaçınmakta fayda var.

Kaynak: https://www.chip.com.tr/haber/google-mapse-hashtag-destegi-geldi_79368.html

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.