Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 10 Giriş Şifresini Kaldırma!

Microsoft, kullanıcıların veri güvenliğini sağlamak amacıyla parola korumalı hesap oluşturma seçeneği sunar. Elbette bu bilgisayarımıza t...

...
Microsoft, kullanıcıların veri güvenliğini sağlamak amacıyla parola korumalı hesap oluşturma seçeneği sunar. Elbette bu bilgisayarımıza tanımadığımız kişilerin giriş yapmasını engelleyen harika bir güvenlik sistemi ancak! bilgisayarlarını sadece kendileri kullanan ev kullanıcıları için gereksiz bir özellik. Çünkü her defasında şifre girmek veya PIN kodunu yazmak durumunda kalmak can sıkabiliyor. Bu noktada rehberimizdeki adımları takip ederek Windows 10'un açılış şifresi sorma ekranını kaldırmanız mümkün.


Windows 10’da ister yerel hesap oluşturmuş olun, isterseniz de Microsoft hesabınız olsun şifre alanını mecburen girmek durumundasınız. Bu her ne kadar güvenliğimizi sağlamak amacıyla yapılmış olsa da oturum açma ekranında şifre girmek zor gelebiliyor; hatta şifre yerine seçenek olan 4 haneli PIN kodunu yazmaya bile üşeniyoruz. Peki! 

Zorunlu şifre girme ekranını atlamanın bir yolu var mı? 

Bilgisayarımızı açtıktan sonra hiçbir şey yapmadan doğrudan Windows 10 masaüstümüzü görebilir miyiz? 

Bu sorunun yanıtı "Evet." Aşağıdaki adımları takip ederek Windows’a şifresiz giriş yapmak mümkün.

Klavyeden Win + R tuşuna basarak Çalıştır penceresini açıyoruz ve "control userpasswords2" veya "netplwiz" komutlarından dilediğimizi yazıyoruz. İki komut ta Kullanıcı Hesapları ekranını açıyor.

Kullanıcı Hesapları penceresinde "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir." uyarısının yanındaki tiki kaldırıyor ve Tamam’a tıklıyoruz.

Otomatik oturum aç alanında kullanıcı adımız yazılı geldiğinden sadece hesabımızın parolasını giriyoruz. Tamam’a tıklayıp onaylıyoruz.
Artık Windows 10’un açılışında şifre girmeniz gerekmeyecek; şifre ekranı yerine direkt masaüstünüz karşınıza çıkacak.
Sonuç: Bu kadar başarılı olacağını inanın bende tahmin edememiştim. Yazının bitipte sonucun ne olacağını gerçekten sabırsızlıkla bekledim. Windows ne Pin ne de Msn giriş için şifre sormadı. Direk giriş yaptı. Uygulamayı kullananlar lütfen buradan yorum yaparak sizde insanlara yardımcı olun

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.