Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Türkiye genelinde internette yavaşlama

Türkiye genelinde internet ağında bir yavaşlama yaşanıyor. Peki internet neden yavaşladı? Bugün saat 15.00'ten itibaren Google, Gmail ...

...
Türkiye genelinde internet ağında bir yavaşlama yaşanıyor. Peki internet neden yavaşladı?
Bugün saat 15.00'ten itibaren Google, Gmail veYouTube gibi internet sitelerine erişimde sorun yaşandı.
Bazı operatörlerden hizmet alan aboneler, bu sitelere hiç giremedi. Bazı aboneler ise internet hızının yavaşladığı şikayetinde bulundu.

İNTERNETTEKİ YAVAŞLAMANIN SEBEBİ NE?

Ntv'nin haberine göre; Sosyal medyada Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın bir erişim engeli kararı nedeniyle sorun yaşandığı mesajları paylaşıldı. Ancak edinilen bilgilere göre, yurtdışı fiber hatlardaki bir kopma nedeniyle bazı bölgelerde internet hızında yavaşlama meydana geldi..

TİB'in erişim engeli kararı ise, birinternet sitesinin müstehcenlik içeren tek bir içeriğine yönelik olarak alındı. Fiber altyapıdaki teknik sorunun bir saat içinde giderileceği belirtildi.

İnternetteki sorunu çeşitli sosyal medyaplatformlarında dile getiren kullanıcılar, Facebook, YouTube ve Google'a erişimin oldukça yavaşladığından şikayet ediyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: BULGARİSTAN VE ROMANYA KAYNAKLI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, ülke genelinde yaşanan internet hızındaki yavaşlamanın nedenine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bazı haber sitelerinde Türkiye'de internete erişim engeli getirildiği ve internetin yavaşlatıldığı yönünde haberler yapılmaktadır. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bugün ülkemizde yaşanan internet hızındaki yavaşlamanın nedeni erişim engelinden veya idari bir uygulamadan kaynaklı değildir. Operatörlerin yurtdışı çıkışının olduğu Bulgaristan ve Romanya'da meydana gelen fiber hat bağlantı ve enerji sorunu nedeniyle olduğu tespit edilmiştir. Ülkemizdeki internet kullanıcılarını etkileyen teknik sorunların ivedilikle giderilerek internetin normal hızına dönmesi için yoğun bir şekilde çalışmalar ilgili operatörler tarafından sürdürülmektedir" denildi.
Kaynak: https://www.timeturk.com/turkiye-genelinde-internette-yavaslama/haber-199619

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.