Dünyanın en fazla kullanılan web tarayıcısı Google Chrome için güvenlik problemlerini ortadan kaldıran 5 uzantı. İşte o detaylar makalemiz...
Basit, hızlı ve işlevsel olmasıyla yıllar içinde dünyanın en fazla tercih edilen web tarayıcısı olmayı başaran Google Chrome şu anda kullanıcı tarafındaki beklentilerin çok büyük bir bölümünü karşılıyor. Üstelik ek olarak uzantılar sayesinde Chrome'un kapsam alanı daha da genişliyor. Geçtiğimiz dönemlerde bu web tarayıcı için geliştirilen 5 farklı uzantıyı bir araya getirerek ele almıştık. Bu kez de 'güvenlik' başlığı altında yer alan 5 uzantıyı değerlendiriyoruz.
1. Avast Online Security
2. HTTPS Everywhere
3. Blur
4. Secure Mail for Gmail
5. Panic Button
1. Avast Online Security
Avast Online Security, özellikle phishing saldırılarına karşı güvenliği üst düzeye çıkarıyor.
Google Chrome'un 'güvenlik' kategorisindeki en başarılı uzantılarından biri Avast Online Security. Herhangi bir web sayfasının güvenli olup olmadığını kolayca çözebilen uzantı, sahte siteler için de bir uyarı gönderiyor. Öte yandan tarayıcı geçmişini izleyen ve bu veriler doğrultusunda çeşitli reklamları gün yüzüne çıkaran sistemler de devredışı bırakılarak kullanıcılara saf ve temiz bir internet deneyimi sunuluyor.
2. HTTPS Everywhere
HTTPS Everywhere, HTTP siteleri HTTPS versiyonlarıyla değiştirerek daha güvenli bir internet kullanımı sağlıyor.
Diğer bir eklenti ise HTTPS Everywhere. Şifrelenmiş web sitesi bağlantıları sayesinde kullanıcıları güvende tutan bu eklenti, HTTPS sistemini desteklemeyen ve tehlike arz eden çeşitli uzantılara karşı kullanıcıları bilgilendiriyor. Bunun yanı sıra HTTP'ye yönlendiren web siteleri için otomatik olarak HTTPS isteniyor.
Blur eklentisi basit bir yöntem sayesinde şifre girilen alanları ya da formları bulanıklaştırarak güvenliği artırıyor.
Blur, oturum açma süreçlerinde web sayfalarındaki şifrelerigizleyerekönemli bir görevi yerine getiriyor. Esasında bu işlemi gerçekleştiren çok fazla uzantı var. Ancak Blur hem güvenlik hem de sunduğu özelliklerle diğer birçok uzantıdan sıyrılmayı başarıyor. Tüm bunlara ek olarak izlemekorumaözelliğini de belirtmek gerekiyor. Böylece kullanıcı verileri takip edilemiyor.
Diğer bir uzantı ise Secure Mail for Gmail. Bu da gönderici ve alıcı arasında şifreli bağlantı kurarak e-posta güvenliğini önemli oranda artırıyor.
İnternet kullanıcıları için en önemli detaylardan biri de e-postalar. Secure Mail for Gmail uzantısı, e-posta konusunda güvenliği tepe noktaya çıkarıyor. Zira bu uzantıyla birlikte şifreli e-posta gönderimi sağlanabiliyor. Yani gönderilen e-postalar gönderen ve alıcı tarafında bir anlamda şifrelenmiş olarak sunuluyor. Doğal olarak bu şifrenin çözülebilmesi için gönderen ve alıcıda Secure Mail for Gmail uzantısı kurulu olması gerekiyor.
5. Panic Button
Listenin sonuncu uzantısı ise esasında isminden de rahatlıkla anlaşılabildiği üzere tam olarak panik düğmesi olarak görev yapıyor. Bu uzantı aktif edildiğinde web sayfası ya da o anki içerikler otomatik olarak gizlenebiliyor. Tekrar aynı düğmeye basıldığında ise yeniden ilgili eski içerikler kullanıcı karşısına çıkarılıyor.
Hiç yorum yok
Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.