Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Exif Nedir? Exif Bilgisi Nasıl Öğrenilir?

Günlük yaşantımızda, sosyal medyada sıkça kullandığımız resim  EXIF ismi nedir?  EXIF resim bilgilerine nasıl ulaşılır? Resim bilgileri ...

...
Günlük yaşantımızda, sosyal medyada sıkça kullandığımız resim EXIF ismi nedir? EXIF resim bilgilerine nasıl ulaşılır? Resim bilgileri için okumaya devam edin.

Günlük hayatımızda birçok alanda resimlerimizi web sitemizde veya sosyal medyada paylaşarak kullanırız. Kullanılan bu resimler hakkında bilgiyi birçok kişi merak ederken, merak etmeyen kullanıcı sayısı da oldukça fazladır.

Fotoğrafçılık teknik ve terimlerinde çok sık kullanılan EXIF kelimesi “Exchangeable Image File,” değiştirilebilir görüntü dosyası demektir. 
Bu pencerede, fotoğrafın çekildiği tarih, yer, boyut, ekipman bilgileri ve çekim ayarlarına kadar bir çok bilgiyi barındıran bölümler mevcuttur.

Dünya genelinde düzenlenen Fotoğraf yarışmalarında bu bilgilere çok  fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Sosyal medyada fotoğrafların paylaşımı kadar EXIF değerlerinin de belirtilmesi, izleyen diğer fotoğrafçıların teknik bilgiden haberdar olması açısından oldukça önemlidir. 
Fotoğraf özelliğine göre hangi ayarlarda çekildiğini merak eden izleyenler için Exif bilgisini nasıl öğrenebiliriz?

Bilgisayarımızda fotoğrafınızın üzerine sağ tıklayın. Ardından ”Özellikler” sekmesine tıklayın. 

Açılan pencere  en üstte”Ayrıntılar” sekmesini tıklayarak tüm EXIF bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.