Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

WordPress’e eklenti nasıl yüklenir?

Kişisel kullanım için bir domain, sunucu ve temanızı temin edip, Wordpress ile web sitenizi oluşturduğunuzda kısa süre sonra Wordpress ek...

...
Kişisel kullanım için bir domain, sunucu ve temanızı temin edip, Wordpress ile web sitenizi oluşturduğunuzda kısa süre sonra Wordpress eklentilerini ekleme aşamasına gelirsiniz. Wordpress'e eklentiyi nasıl ekleyeceksiniz işte detayları.

WordPress’te eklenti nasıl yüklenir?

Wordpress ile web sitenizi oluşturdunuz, şimdi sırada birbirinden güzel Eklentilerin kurulmasına geldi.
1. İlk olarak Wordpress'in eklenti mağazasının nerededir? onu görelim: İlgili adımlar: Sol menüde, Görünümün'ün altındaki Eklentilere farenizi götürün. Aşağıdaki resimde olduğu gibi üç seçenek göreceksiniz. Eklentiler > Yüklü eklentiler > Yeni ekleDüzenleyici
2. Yukarıda üç seçenekten bahsetmiştik, kısa olarak bunların işleyişi hakkında bilgi geçelim.
a. Yüklü eklentiler: Web sitenize eklediğiniz tüm eklentilerin bir arada toplandığı size ait mağazanın deposudur.
b. Yeni ekle: Web sitenizi ilk kez eklenti eklerken tıklayacağınız isimdir.
c. Düzenleyici: Çok dikkatli kullanılması gereken alandır. Direk kod alanına ulaşılacağından Tıkladığınız da bir uyarı alırsınız.
Dikkat!

WordPress paneli üzerinden eklenti üzerinde direkt düzenleme yapmaktasınız. Yapmamanızı öneririz! Eklenti üzerinde direkt düzenleme yapmak sitenizi bozabilir ve gelecek güncellemelerde değişikliklerinizi kaybedebilirsiniz.

Eğer gerçekten bu eklentide direkt düzenleme işlemi yapmanız gerekiyorsa, bir dosya yöneticisi kullanıp bir kopyasını oluşturun. Böylece bir şeyler ters giderse işlevsel olan sürüme geri dönebilirsiniz.
Önemli not: Bu alana girerseniz Wordpress sunucunuzda barındırılan wordpress yazılım, tema- resim-yapılandırma komut dosyalarını göreceksiniz En ufak bir hata web sitenizin çökmesine neden olacağından bu aşamda bu alanda işimiz olmayacak. İlerleyen konularda zamanı gelince sizlere bilgi geçilecektir. Bu nedenle Wordpress hakkındaki birçok yazıyı tıpkı Blogger makaleleri gibi yayınlamaya başlıyorum. Bu nedenle takipte kalın havanız güzel olsun!
3. Eklenti yükleme mağazamızı öğrenmiştik. Şimdide aşağıda ilk eklentimizi nasıl yüklememiz gerektiğini göreceğiz. Eklentilerimizi iki şekilde yükleyebilirz.
1. Yeni ekle, ile eklenti mağazasında arayıp bulup direk yükleyerek. Diğeride Eklenti mağazasındaki, eklenti zip dosyasını bilgisayarımıza indirip-çıkardıktan sonra eklentilerimizin yüklenmesini sağlayabiliriz.

Wordpress web sitesine eklenti yükleme-ekleme:

Örnek eklenti ismimiz: 404 - 301 SEO Yönlendirme "404 to 301 SEO Redirectionolsun, Orjinal resim boyutunda incele

Eklentilere farenizi götürün.  Eklentiler > Yüklü eklentiler > Yeni ekle, tıklayarak eklenti mağazasını açın.
4. Sağ üst kısımda, Arama penceresi "Eklentilerde ara" olan yere eklenti ismini yazın veya kopyala yapıştır yapın.
5. Eklenti bulunacaktır. Pencere altında çıkan eklentinin web siteniz için uygun versiyon olup olmadığını bir kez dah kontrol edin. Aşağodaki resimde kırmızı çerçeve içine uygunluk versiyon durumu alınmıştır inceleyin.
6. Detaylı incelemeniz bittiğinde, Hemen yükle butonuna tıklayın.
7. Eklentinin kurulduğunu belirten bir mesajın ardından Etkinleştir butonuna tıklayın.
8. Şimdi eklentinin eklendiği alana gidebiliriz.Sol menüdeki, Eklentilere tıkladığınızda eklentinin kurulduğu alana gidersiniz.

Wordpress Eklenti dosyasını indirip yükleme:

1. Yukarıda anlatılan yükleme ile dosya indirip yükleme arasında aslında pek fark yoktur. Biraz önce yükleyeceğimiz eklenti sayfasında İndir yazan yerden dosyayı bilgisayarınıza indirin. 
2. Masa üstüne indirdiğiniz dosyayı zip, sıkıştırmadan çıkarın.

Masaüstüne çıkardığınız dosyayı-eklentiler alanına yükleyin:

İlgili adımları takip ederek dosya yükleme:
3. Eklentiler > Yeni ekle> üst kısımda Yeni ekle ismine tıklayın.
4. Eklenti yükle tıkla
5. Masa üstündeki Dosyayı seçin yükleyin.
Son olarak eklentilerin kurulduğu alana gidin, tıkla Eklentiler > şimdi etkinleştirin.

Wordpress 404 - 301 SEO Yönlendirme eklentisini nasıl yükleyeceğimizi gördük. Tüm eklentileri aynı şekilde yükleyeceksiniz. Seo olarak önemi yüksek olan, 404 - 301 SEO Yönlendirme eklentisini arzu eden arkadaşlar buradan indirebilir veya yükleyebilir.
Bir sonraki makalemiz Wordpress 404 - 301 SEO Yönlendirme eklentisinin yapılandırması olacağından bizi takibe devam edin mutlu olun.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.