Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Arama Motoru Google'un Keşfedilmesi gereken 10 Özelliği

Arama devi Google detaylara önem verdiği kadar ilginç ve komikliğide seven bir şirket yapısına sahip. Google'un ilginçlik ve komikl...

...


Arama devi Google detaylara önem verdiği kadar ilginç ve komikliğide seven bir şirket yapısına sahip. Google'un ilginçlik ve komikliğini kısaca yansıtan şirinlikleri aşağıda görebilirsiniz.

Özel günlerde kullanıcılara hazırladığı sürpriz Doodle'lar ile gönülleri fetheden ve bünyesinde barındırdığı sürpriz yumurtalarla da ilgi çekmeyi başaran Google'ın, arama motoruna yerleştirdiği ve daha önce keşfetmediğinizi düşündüğümüz 10 özelliğini sizler için paylaştık. Makaleyi okuyup, uygulayarak  her bir adımı zevkle deneyebilirsiniz.
1. Solidarist
Google'ın arama penceresinde 'Solitaire' yazarsanız, Microsoft'un bu klasik kart oyununu Google üzerinden oynayabilirsiniz.
2. OXO

Google üzerinden oynayabileceğiniz bir diğer oyun da OXO... Arama penceresine 'Tic Tac Toe' yazmanız yeterli.
3. Eğik Google

Kelime anlamı 'eğik' olan 'a skew' kelimesini birleşik olarak 'askew' şeklinde yazarsanız, Google birazcık yamulacak.
4. Mario'ya Saygı Duruşu
5. Saygı Duruşu v2: Sonic
6. Yerim Seni Google!
Google'ın muhtemelen en çok ilgi çeken sürpriz yumurtalarından biri... Arama penceresine 'Zerg Rush' yazmanız yeterli.
7. Pacman
8. Stres Çarkı
2017 yılında adeta bir fenomene dönüşen stres çarkı Google'a da bulaşmış. 'Spinner' yazdıktan sonra stresinizi Google üstünden giderebilirsiniz.
9. Atari Breakout
Okuldaki bilgisayarlarda DxBall oynayanlar aramızda mı? Eğer hatırlıyorsanız, Google Görseller'e gidip 'Atari Breakout' yazarak eski günleri yadedebilirsiniz.
10. Müzisyen Dostu Google

Siz de müzikle haşır neşirseniz ve kafanızda bir metronom yoksa; Google bunun için de yanınızda. Arama penceresine 'Metronome' yazdıktan sonra, BPM'ini sizin belirleyeceğiniz bir şekilde metronom açabilirsiniz.

Sizler için derlediğimiz 10 farklı Google sürprizi bunlardı. Sizler de bizim bilmediğimiz farklı bir sürpriz yumurta biliyorsanız yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.


Kaynak:http://www.businessinsider.com/google-search-easter-eggs-2018-1

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.