Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Form İletişim Sayfa Arka Plan Renk ve Resim Değişimi

..Resmi büyük görmek için buraya tıklayın.. Google Drive, Google Formlar ile düzenlediğimiz İletişim Sayfa Arka plan rengini veya ...

...



Google Drive, Google Formlar ile düzenlediğimiz İletişim Sayfa Arka plan rengini veya seçtiğimiz görsel bir resim yükleyerek nasıl değiştirebiliriz? Blogger, Wordpress gibi birçok web site sahibi “Admin” zaten hazır eklentiler var, neden Google formlar ile İletişim sayfası düzenleyip kullanmalıyım ki diye düşünebilir! 


Sizde böyle düşünüyorsanız aşağıdaki açıklamaları okuyarak İletişim sayfa düzenleme hakkındaki düşüncelerinizi tekrar kontrol edebilirsiniz.

Google Formlar ile ilk defa yeni sitem ile İletişim sayfasını düzenleyip adnanguney.com iletişim sayfasını wordpress sitemde kullanmadan önce web site açılış hızı ve hızı engelleyen eklentileri inceledim. 

Sonuç ise, web sitelerinde ne kadar az eklenti kurarsanız web siteniz o kadar hızlı açılacaktır. Bunun en önemli faydası ise, Google arama sonuçlarındaSEO” daha çabuk görülmesi olacaktır. Google’un hızlı açılan web sitelerini sevdiğini bilmeyeniz yok gibidir. Şimdi aşağıda basit iki örnek ile bu durumu açıklayalım.

Blogger’un Varsayılan Üçüncü Taraf İletişim Formu:

1. Blogger kumanda panelinde → Yerleşim → Gadget ekle, seçeneğini açın.

2. Diğer Gadget seçeneğine tıklayın ve “İletişim Formu” şu yazıyı okuyun.

Blogger için Üçüncü taraf Geliştiriciler Tarafından SAĞLANAN gadget'ler. Daha Fazla Bilgi Edinin. Üçüncü taraf Geliştiriciler Tarafından eklenen bazı gadget'ler HTTPS ile uyumlu olmayabilir. Daha Fazla Bilgi Edinin.”

Şimdi soruyorum? Blogger’un iletişim form sayfası neden güvenilir gadget içinde değil? Ve biz Blogger’un iletişim form sayfasını güven içinde kullanabilecek miyiz? Bu sorunun cevabını kendim de kullandığımdan, hemen açıklamak isterim. 

En kısa zamanda kendi blog eklentimden kaldırıp, Yeni sistem Google Form İletişim sayfasını kullanacağım.

Blogger İletişim Formu Gadget Görünümü

Wordpress Contact Form 7 İletişim Formu:

Wordpress siteleri için birçok alternatif iletişim form eklenti seçeneği mevcuttur. Bunlardan biri de çok sıklıkta kullanılan Contact Form 7 İletişim Formudur. Yorum seçeneği var iken çok az kullanılan iletişim form eklentileri ile neden web sitemizin açılış hızını kısıtlayalım. PageSpeed Insights , Sayfa hız kontrol aracı ile yapılan kontrolde; “form-7/includes/css/styles.css?ver=4.5.1 sayfasının sıkıştırılması 736 B tasarruf (%57 azalma) sağlayabilir.

Contact Form 7, CSS “styles” stil dosyasının 736 B (Bayt) web tarayıcı hızını etkilediğini ve eklenti olmadığında %57 daha fazla web sayfasının açılış hızının artabileceği ifade ediliyor. 


Bu sadece bir örnek. Bunun gibi birçok eklenti olduğunu düşünürseniz tarayıcı okuma süresinin ne denli önemli olduğunu anlayabiliriz. Bu örnek sadece bir bütünün tek ve en küçük parçası.

Contact Form 7 PageSpeed Insights Sayfa hız kontrolü



Google Formlar İletişim sayfası için bu kadar uzun yazmanın gereği var mı diye düşünen olacaktır. Ancak yapılan işlemin mantığı anlaşılmadığı sürece bir robottan farkımız kalmaz ve biz insanız robot gibi komut ile çalışmıyoruz. 

Bu açıklamalardan sonra, asli konumuz olan Google forumlar İletişim sayfasında arka plan renk veya resim ekleme nasıl yapılacak aşağıda adım adım görelim.

Google Forumlar İletişim Sayfasına Renk ve Resim Ekleme:

1. Daha önceden hazırladığınız “Google Forumlar İletişim Sayfasını” açın. 

2. Üst kısımdaki daire görünümlü üç noktalı simgeye tıklayın.

İletişim sayfa renk palet görünümü


3. Birbirinden güzel birçok renkleri göreceksiniz. Bu renklerden birini seçebilirsiniz. Seçtiğiniz renk üst ve alt yan renk tonlarını belirleyecektir.




4. Renk paletinin sağ alt köşesinde insan simgesi göreceksiniz. Üst başlık kısmına birbirinden güzel resimlerden birini seçip ekleyin.


Google Drive Formlar ile oluşturduğumuz İletişim sayfası renk ve resimlerin nasıl yapılacağını inceledik. Bir sonraki makalemizde anlatılacak konulardan haberdar olmak için Takip edebilirsiniz. Google Formlar, İletişim sayfası, diğer konular için görüşmek üzere;

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.