Google Plus Çevre Takipçilerini Farklı Bir Gruba Taşıma


Google Plus Çevrelerinizde bulunan “Takip ettikleriniz” kişileri belirlediğiniz farklı bir grup ismine taşıyabilir veya çevrelerinizden tamamen kaldırabilirsiniz. Google Plus Çevreler ilk kurulduğunda renkli ve taşınabilir daireler içinde yer alıyordu. Teknolojinin gelişimi ile birlikte eski görünümlü daireler yok olarak yerini seçenekler ile belirlemeye bıraktı. Dolayısı ile Google Plus sayfasını kasmaması için sürükleme ve muhtelif efektleri çalıştıran komut dosyaları da azaltılmış ve yerini seçim yaparak değiştirme yeteneğine bıraktı. 

Google Plus profil sayfasında Çevreler “circles” ile takipçi gruplarınızın yerlerini değiştirmek veya tamamen kaldırmak için yapmanız gereken işlemleri aşağıda takip ederek “Takip ettikleriniz” seçeneğinde ne yapmanız gerektiğini okuyabilirsiniz.

Google Plus Çevre Takipçilerini Farklı Bir Gruba Taşıma veya Kaldırma:

1. Google Plus sayfasına giriş yapın.

2. Sol dikey menüde Kullanıcılar ismine dokunan.

3. Üst menüden “Takip ettikleriniz” ismine tıklayın.

4. Grup sayfalarınızda bulunan ve grubunu değiştirmeyi düşündüğünüz kişinin grup ismine tıklayın. Açılan pencere sol kısımda kişi ismi ve resmini göreceksiniz. Aynı sayfada kişiyi hangi gruba aldı iseniz sağ tarafta grup ismini göreceksiniz.

5. Şimdi; Gruptan çıkarmak veya farklı bir gruba taşımak istediğiniz kişinin sağ taraftaki grup ismine tıklayın.

6. Açılan pencerede kişi ismi ve grup listeniz görülecektir. Sağ tarafta bulunan kare kutular seçimini belirlemektedir. Eklenen kişiyi farklı bir gruba almak için diğer grup kutucuğunu işaretleyin ve bir önceki grup seçimini kaldırın. Google Plus Çevreye ekleme kutu seçenekleri resmini inceleyin.

7. Grup listenizde bulunan kişileri kutucukları işaretleyerek farklı gruplara taşıyabilir veya işaretli kutucuk içindeki onaya tıklayarak çevrenizden çıkarabilirsiniz.

8. Tüm değişimleri yaptınız ve eklediğiniz çevre grup içinde hiçbir kişi kalmadıysa ve bu boş grubu silmek istediğinizde, Grup isminin sağ tarafında bulunan üç nokta imgesine tıklayın ve açılan pencereden sil seçeneğini seçin. 
Grup ismini silme pencere görünümü.
Grubu tamamen sildiğinizi geri alamayacağınızı belirten bir uyarı mesajı göreceksiniz. Yaptığınız işten emin olduğunuzda; sil seçeneğini kullanabilirsiniz. Grup silme uyarı mesaj penceresi.