Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Sosyal Ağlarda Güvenliğiniz için Bunları Paylaşmayın

Kişisel olarak kullandığınız bilgisayar, android ve akıllı telefonlar gibi mobil cihazlarınızda güvenliğiniz için aşağıdaki uygulamaları...

...
Kişisel olarak kullandığınız bilgisayar, android ve akıllı telefonlar gibi mobil cihazlarınızda güvenliğiniz için aşağıdaki uygulamaları sosyal ağlarda paylaşmayın.

Kişisel olarak kullandığınız bilgisayar, android ve akıllı telefonlar gibi mobil cihazlarınızda güvenliğiniz için aşağıdaki uygulamaları sosyal ağlarda paylaşmayın. İşinizden geldiniz, bilgisayarınızı açtınız ve günün yorgunluğu biraz da olsun gidermek için Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarda paylaşım yapmayı düşünebilirsiniz.

Ancak ne yaparsanız yapın aşağıdaki açıklamalara dikkat ederek paylaşım yapmamanız önerilir. Sosyal ağlarda iyi niyet düşünceler ile paylaştıklarınız bir müddet sonra yaşantınızı mahvedecek duruma getirebilir. İyi niyetle gönderilen küçük bir içeriğin, bir müddet sonra farklı kişiler tarafından aleyhinize delil olarak kullanabileceğini kesinlikle unutmayın. Aşağıda size yol gösterebilecek bilgileri “Sosyal ağlarda paylaşım yapmadan önce bilinmesi gerekenler” okuyabilirsiniz.

1. Tatilde iken dikkat edilecekler :

Yılın yorgunluğunu atmak için tatile çıktınız. Büyük bir heyecanla gezdiğiniz birbirinden güzel yerlerin resimlerini çekip bu anı değerlendirmeyi düşünerek sosyal ağlarda paylaşmak istiyorsunuz. 

Çok doğal olarak herkes, tatilde kendi anılarını sosyal ağlarda paylaşıyor, siz neden paylaşmayasınız? Tüm işin özelliği de bu noktadan sonra başlıyor. Paylaşım yapmadan önce bir kez daha düşünmeniz gerekiyor. Unutmayın! Sosyal ağlarda güvenli olmayan kişilerde bulunuyor ve gözlüyor olabilir. Sosyal ağlarda tatilde olduğunuzun bilgisi ve resimler ile bu bilgilerin doğrulanması, hırsızların evinize girmesini kolaylaştırabilir.

Güvenliğiniz için tatilde çekilen resim veya farklı bilgileri tatilde iken sosyal ağlarda paylaşmak yerine, eve döndükten sonra paylaşmak en güvenilir davranış olacaktır. Tatildeki o heyecanınızı paylaşamamak biraz sıkıntılı olsa da, güvenliğiniz için çok büyük önem taşımaktadır.

Paylaşım yapmadan önce bir kez daha düşünmeniz gerekiyor. Unutmayın! Sosyal ağlarda güvenli olmayan kişilerde bulunuyor ve gözlüyor olabilir.



2. Bulunduğunuz yer Konum bilgileri :

Teknolojinin gelişiminden sonra, iletişim aracı olarak kullanılan telefonların GPS menü seçeneği ile konum bilgilerinin görüldüğünü biliyoruz. Aynı şekilde bilgisayarınızda kullandığınız web tarayıcınızın da konum bilgilerini belirleyebiliyor. Birçok sosyal ağlar “Facebook, Twitter” gibi paylaşım yapıldığnda göndermiş olduğunuz içereklere konum bilgilerinizi ekleyebiliyor. Tatilde iken bulunduğunuz yerin veya evinizin adresinin paylaşılmamasını sağlamak için konum bilginizi kapatın.

3. Özel bilgi paylaşımı :

İşiniz ile ilgili veya kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. İşiniz ile ilgili birçok özel madde iş akdiniz ile koruma altına alınmıştır. İşiniz hakkında iyi niyetli olunsada farkında olmadan sosyal ağlarda paylaşılan bir cümle, yarın işinizden olmanıza sebeb olabilir. Aynı şekilde bir arkadaşınızı teselli etmek içinde olsa, yanlış sözlerde bulunmanız, arkadaşınızı zor duruma sokabileceği gibi sizide zor duruma düşürebilir. Farklı bir örnek olarak çalıştığınız şirketinizin ismini kullarak da bu hataları yaşayabilirsiniz.

4. İki kişi arasında geçen bir yazışma, yorum bilgileri :

Sosyal paylaşım sitesinde iken arkaşınıza sorduğunuz bir soruya verdiği cevap, “Dün araç kullanıyordum ve çok alkol almıştım” gibi cümleler kanunları hice saydığınız için başınızı ağrıtabilecek deliller oluşturabilir.

Hekim olmadığınız halde, yorumlar kısmında hekim tavsiyesi gibi bilgiler vermek insanları yanlış yönlendireceği için, hatta bir hayata mal olabilecek özellikler taşıyabileceğinden başınız çok ciddi belaya girebilir.

Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşım yapmadan önce bir kez daha düşünün. Tüm insanların görmesini istemediğiniz konuları paylaşmayın. Pişman olupta yazdığınız bir yorumu veya resimi silmek istediğinizde silememe gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Silemediğiniz bu veriler ilerde aleyhinize kullanılabilir.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.