Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

LinkWithin Yeni Related posts İlgili Mesajlar Eklenti Kurulumu

Blogger için LinkWithin Yeni İlgili Mesajlar Related posts eklentisini Ana sayfada Gizle, Yazı saflarında gösterme, küçük LinkWithin li...

...

Blogger için LinkWithin Yeni İlgili Mesajlar Related posts eklentisini Ana sayfada Gizle, Yazı saflarında gösterme, küçük LinkWithin link ismini gizle ve “You might also like” Bunlarda ilginizi çekebilir ismini değiştirme adımları. Kısa bir süre önce Blogger için tasarlanan birçok kod Google Code kod depolama sitesinde barındırılıyordu. Google’un, Google Code kod barındırma servisini kapamasının ardından Dünya genelinde barındırılan birçok kod çalışmaz duruma geldi. Bunun sonucu olarak Blogger kullanıcıları da Türkiye de daha önce kullandıkları birçok eklentiyi kullanamaz duruma geldiler. Aynı sonuçlar neticesinde blogumda mevcut olan birçok kod eklentileri de çalışamaz duruma gelerek yazılar değerlerini yitirdiler. Bugünden itibaren değerlerini yitiren bu yazılar maalesef tek tek ele alınarak yenileri yazılacak. Bugün ki konumuz LinkWithin eklentileri için ele alınan konulardan biridir. LinkWithin eklentisini kurarken farklı bir yol izleyerek, eklenti resim ve açıklamalarını Ana sayfadan gizleyip, yazı sayfasında gösterme işlemine başlayıp diğer uygulamaları da adım inceleyeceğiz.

LinkWithin İlgili Mesajlar Eklenti Kurulumu :

  1. LinkWithin sitesine giriş yapın.
  2. Web sitenizin, E-posta, Blog Link, bilgilerini girin.
  3. Blogunuz için, Platform  “Blogger” seçin.
  4. Genişlik, blog temanızın yazı sayfa genişliğine göre bir rakam belirleyin. Örnek = 5

5. LinkWithin eklenti kurulumu için asıl işimiz bu aşamada devam ediyor. Dikkat ile takip edin. 6. Get Widget butonuna tıklayın. Açılan yeni pencere 1. satırda bulunan, Widget yükleme linkine tıklayın.

7. Karşınıza “Sayfa Öğesi Ekle” Widget yapılandırma penceresi gelecektir. Önemli not: LinkWithin eklentisini daha önceden kurdu iseniz mutlaka kaldırın ve işleme öyle devam edin. 8. LinkWithin Widget eklenti pencesinde “Şablonu Düzenle” isminin yanında bulunan ok işaretine tıklayarak pencereyi açık konuma getirin. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bir kod göreceksiniz.

  9. Aşağıda verilen kodları kopyalayın ve bahsedilen kodları silerek verilen kodları yapıştırın. LinkWithin “Şablonu Düzenle” yeni kodlar :
<b:includable id="main"><b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'><data:content /></b:if></b:includable> 
10. “Widget Ekle” butonuna tıklayarak, blogunuzun yerleşim kumanda paneline ulaşmış olacaksınız. Gadgetleriniz arasında LinkWithin ismini bulun ve Blog Kayıtları Gadgetinin altına sürükleyerek blogunuzu kaydedin. LinkWithin eklentisinin çalışması için biraz sabırla beklemeniz gerekecektir. Örnek resimler ile yapılan anlatım blogunu görmek isterseniz Guney13 bağlantı linkini veriyorum. Burada bir konuyu daha hatırlatmak isterim. Blogunuzda Https ayarları kullanıyorsanız LinkWithin eklentisi çalışmayacaktır. Google’un Https uygulaması çok güzel düşünülmüş ancak, birçok eklentiyi Https’den dolayı kullanamıyorsak daha önce belirlediğimiz Evet’i Hayır olarak değiştirip kullanabilirsiniz. Maalesef Google bir şeyler verirken bazen bir şeyleri de beraberinde götürebiliyor.

LinkWithin “You might also like” Bunlarda İlginizi Çekebilir :, Değiştir:

Bu Gadgetleri eklediğimizde, eklentinin üzerinde “You might also like” yazısı çıkıyor. İngilizce olarak çıkan bu yazıyı değiştirmek için yapılacak işlemler neler inceleyelim.
  1. Blog kumanda paneline giriş yapın.
  2. LinkWithin Gadgetiniz açın. İsterseniz gadget içindeki aşağıdaki kodları silebilirsiniz.
<a href="http://www.linkwithin.com/"><img src="http://www.linkwithin.com/pixel.png" alt="Related Posts Plugin for WordPress, Blogger..." style="border: 0" /></a> 
3. Silinen kodların bulunduğu satıra aşağıdaki kodları kopyalayıp yapıştırın. Kod içinde yazılı metni istediğiniz bir isim ile değiştirebilirsiniz. Gadgeti kaydedin. You might also like değişmiş kodlar :
<script>linkwithin_text=' Bunlarda İlginizi Çekebilir : '</script>

LinkWithin eklentisindeki küçük LinkWithin isim linkini gizleme :

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın. 2. ŞablonHTML’yi düzenle seçeneğini seçerek şablon kodlarınızı açılır konuma getirin. 3. CTRL+F ile aşağıdaki kodu bulun.
]]></b:skin> 
4. Bulduğunuz bu kodun hemen üstüne aşağıdaki kodu ekleyin ve blogunuzu kaydedin. LinkWithin isminin uçtuğunu göreceksiniz.
.linkwithin_outer div[id^='linkwithin_logo']{display:none}
LinkWithin eklentisi ile ilgili, sorun mu yaşıyorsunuz? Yorum yazarak yardım alabilirsiniz. Ancak herkesin bu konuları çok iyi bildiğini bildiğim için yorum yazılamayacağını da biliyorum. Sonuç Görüntü : 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.