Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

WordPress 4.5 Sürümü Çıktı

Son yılların en popüler içerik yönetim sistemi olan Wordpress, başarılı güncelleştirmelerinin yanı sıra tema ve eklenti konusunda sunduğ...

...

Son yılların en popüler içerik yönetim sistemi olan Wordpress, başarılı güncelleştirmelerinin yanı sıra tema ve eklenti konusunda sunduğu sayısız içerik ile bir blog sitesinden tutun, e-ticaret sitesine kadar birçok amaçla kullanılabiliyor.İnternet genelinde yüzde 25'lik kullanım alanına sahip olan Wordpress'inaçık kaynak kodlu versiyonuda, geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu. Güncelleme ile gelen yeniliklere göz gezdirdiğimizde, ilk olarak metin içerisinde link verirken karşımıza çıkan pencerenin kaldırıldığı dikkat çekiyor. Artık, satır içi bağlantı verme menüsü sayesinde doğrudan cümlenin altında çıkan kutucağa, link yapıştırabiliyor veya içeriklerimiz arasından arama yapabiliyor.


Wordpress 4.5 sürümüne Yükseltin

Tema özelleştirici üzerinde yapılan değişiklikler sayesinde, artık sitenizinbilgisayar, tablet veya cep telefonunda nasıl göründüğüne anlık olarak bakabiliyorsunuz. Ayrıca, özelleştirici üzerinden logo değişikliği yapmanız artık mümkün.Liste ve başlıklarda kullanılan biçimleme kısa yollarında yapılan değişiklikler ile yatay çizgi ve eklendi. Wordpress altyapısını kullanan bir internet sitesine sahipseniz, yönetim panelinden Wordpress 4.5 sürümüne doğrudan yükseltebilirsiniz.

Önceki yazılarda da bahsettiğimiz ama bir türlü yeni sürümlerle gelmeyen REST API desteği nihayet WordPress çekirdeğine eklendi. Şu commit’i bir kenara not edin, WordPress’in geleceği açısından kilometre taşlarından biri olacaktır. İşler yolunda giderse WordPress 4.5 komple REST uyumlu oldu gibi görünüyor.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.