Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wix Web Siten için Google Site Haritası-Sitemap Oluşturma

Wix ile oluşturduğunuz web sitenize, Google Web yönetici araçlarını kullanarak Web Site Haritası nasıl oluşturulur ve Site haritası n...

...

Wix ile oluşturduğunuz web sitenize, Google Web yönetici araçlarını kullanarak Web Site Haritası nasıl oluşturulur ve Site haritası nasıl gönderilir? Google, Web yönetici araçları, Google gibi getir yazımla ilişkili olan, Site haritasını test etme site haritasını gönderme ve yeni yayımlanan yazılarınızda, Google gibi getirdikten sonra tekrar Site haritasını gönderme ile ilgili konuları aşağıda adım adım inceleyelim.

Wix ücretsiz sitenizde hazırlamış olduğunuz yeni yazılarınızı yayımladıktan sonra Google arama sonuçlarında görülür olabilmesi için Web yönetici araçlarında bulunan, Google gibi getir servisini kullanmanız gerektiğini artık biliyoruz. Google’un arama botlarına bilgi vererek sitenize gelmesini sağlayan, Google gibi getirme ve Site haritası gönderme sayesinde yazılarınız çok çabuk indeks alacağını bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Blogger, Wordpress, Wix, Google sites, Tumblr, hangi web sitesini kullanırsanız kullanın site haritasını hemen gönderdiğinizde Google arama sonuçlarında yazılarınızın çıkması yüksek ihtimaller arasında yer almaktadır.

Wix siteniz için Site haritasını nasıl gönderebileceğinizi aşağıda adım adım takip ederek uygulamaya başlayabilirsiniz.

Wix Web Sitesi için, Google Site Haritası Oluşturma :

1. Google, Web Yönetici Araçlarına giriş yapın. Wix Web sitenizi açın.

2. Sırası ile, TaramaGoogle gibi Getir, ismine tıklayarak, getirme penceresini açın.

3. Wix sitenizde getirmeyi düşündüğünüz makalenize tıklayarak tarayıcı penceresinde görülecek şekilde makale linkinizi açın.

İlgili Makale : Wix Web Site Yazı Linkinizi Nasıl Alacaksınız? Okuyun.

4. Web yönetici araçları sol menüden, TaramaSite haritaları, ismine tıklayın.

5. Wix sitesi için aşağıda verilen etiketi kopyalayın;

sitemap.xml

6. Sağ üstte bulunan, “SİTE HARİTASI EKLEME/TEST ETME” kırmızı renkli butona tıklayın.

7. Açılan pencerede, sol kısımda bulunan“Test” ismine tıklayarak yukarıda verilen etiketi kopyalayıp yapıştırın ve Gönder butonuna tıklayarak yapılan işlemin doğruluğunu test edin.


Site haritası ekleme/Test etme ekran görselini inceleyin.

8. Test sonuçlarının doğru olduğunu ve dizine gönderilecek yazı miktarını göreceksiniz. Çıkan ileti de sayfayı yenilen.

9. Şimdi yapacağınız işlem biraz öncekinin tersi olacak ve gerçek olarak Google’a Wix site haritanızı göndereceksiniz.

10. Sağ üstte bulunan, “SİTE HARİTASI EKLEME/TEST ETME” kırmızı renkli butona tıklayın.

11. Yukarıda verilen etiketi boş pencereye ekleyin. Bu defa test değil direk “Gönder” butonuna tıklayarak Wix web sitenizin site haritasını “Sitemap” gönderin. Site haritanız gönderildikten sonra aşağıdaki resim gibi bir görüntü göreceksiniz.


Wix web sitenizin site harita “Sitemap” görünümü

12. Site haritasını ekleme işlemini bir kez yapacaksınız. Ancak her yazı yazdıktan ve yayımladıktan sonra, önce Google gibi getirecek, sonra site haritanızı seçerek gönder butonu ile göndereceksiniz.

Tekrar site haritası göndermek için yapmanız gereken işlem :

1. Site haritaları kısmında iken, sitemap etiketinin sol kısmındaki kare şeklindeki kutuya tıklayın.


 Site haritaları-Tüm içerik türleri

2. Kutuya tıkladığınızda aktif olarak üst kısımda “Yeniden gönder” ismi çıkacaktır. Tıklayın ve site haritanızı gönderin. Bir yazı için bir kez site haritası gönderin. Birden fazla site haritasını göndermenin sakıncalı olduğunu unutmayın.

Wix Ücretsiz Web site oluşturma hakkındaki tüm bilgileri bağlantıya tıklayarak okuyabilir, Wix hakkında yazılan diğer yazıları takip edebilir, diğer tüm yazılardan heberdar olmak için makale bültenime Aboneolabilir veya Google Plus Sayfa ve ve profilimi takibe alabilirsiniz. Wix sitesi ve diğer makaleler için takipte ve güncel kalın.

1 yorum

  1. Merhaba. yaklaşık 3 ay önce wix ile hazırladığım e-ticaret sitemi arama motorlarına kaydettim. Düzenli içerik giriyorum. buna rağmen Google'da listelenmiyor. Dün sitemin kaynak kodlarına baktığımda anahtar kelimelerde Türkçe karakterlerin görünmediğini gördüm. anahtar kelimelerde ç,ş,ı gibi Türkçe karakterler çoğunlukta. Bu, Google'da listelenmeyi engelliyor olabilir mi?

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.