Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Alexa Site Verilerindeki Yükseliş ve Çöküşün Nedenleri

Alexa web site trafik verileriniz neden yükseliyor? Alexa sitesine ne oldu web site trafik ölçümleri neden çalışmıyor? Alexa sitesi kapan...

...

Alexa web site trafik verileriniz neden yükseliyor? Alexa sitesine ne oldu web site trafik ölçümleri neden çalışmıyor? Alexa sitesi kapandı mı? gibi sorularınız mı var? Okuyun. Web sitenize eklediğiniz gadget, widget veya Chrome tarayıcı uzantısı yardımı ile Alexa verilerinizi incelemek istediğinizde henüz fark edemediğiniz bir durumla karşılaşacaksınız.

Web site trafiğinin devamlı yükselmesi nedeni ile Alexa sitesinde yine bir çalışmanın yapıldığını düşünmeniz çok olası bir durum gibi algılayacak. Ancak maalesef durum daha da kötü olduğunu belirtebilirim. Kısacası bundan sonra Alexa veri trafiğinizi öğrenebilmek için ücret ödemek zorundasınız. Alexa Ücretsiz olarak kullanıcılara sunduğu web veri trafiğini bu günden sonra Ücretli kullanıcılarına hizmet vermek için site yapılandırmasında değişime gitmiş durumda.

Alexa web sitesine online giriş bilgileriniz giriyorsanız çıkış yapın ve tekrar giriş yapın. Karşınıza sizi karşılayan “Artık yeni gösterge paneli kullanılıyor” bir ileti mesajı çıkacak. Başlayalım butonuna tıkladığınızda tüm geçmiş verilerinizin de yok olduğunu ve Ücretli bir Widget kullanmanız gerektiğini geç de olsa anlıyorsunuz.


Alexa iletisi, Artık yeni gösterge paneli kullanılıyor

Türkiye için hatırlarsanız, Blogger’un blogspot.com kullanımı 21 Ocak 2014 tarihinde değişti. Tr uzantısı sonucunda, Pagerant sonuçları, Alexa verileri blogger eklentileri gibi birçok sorunu beraberinde getirdi. Blogger gadgetlerinde örneğin hepiniz hatırlarsınız. Google friend Connec izleyiciler gadget’i, sayfalar menü çubuğu gibi muhtelif eklentilerde çalışmaz duruma gelmişti.

Yaklaşık bir yılı aşkın bu süre içinde birçok Blogger kullanıcılarının blog değerleri değiştiğinden elde ettikleri hakları da yok olmuştu. Yani al baştan bir yıl yeniden bir yapılanma içine girildi. “rel='canonical” meta etiketi kullanarak her ne kadar hataları düzenlemeye çalışsakta eklediğimiz meta etiketi geçici bir süre için biraz faydalı oldu. 

Özel domain kullananlar bundan etkilendimi ? Maalesef etkilenmedi. Bu durumda inanın çok üzücü bir durumdu. blogspot.com uzantısından, blogspot.com.tr uzantısına geçiş ortamındaki kayıplar bizleri 3. sınıf pasaport taşıyan kullanıcılar durumuna soktu.

Dünya genelinin ilgi ile takip ettiği Alexa artık değerini yitiriyor mu ? Matematik algoritmalarının nasıl çalıştığını bilemem ama, ticaret üzerine bir düzen kurulu olduğunu söyleyebilirim. Birçok forum ve sitelerde artık Alexa şöyle veya böyle yazıları ile dolu. Alexa hakkındaki düşüncelerimi, 10.03.2013 tarihinde belirtmiştim. Bu makalede yazdıklarım çok doğru teşhislerdi. İşin ilginç tarafı ise yazımdaki tüm resimlerin yok olması oldu. Halen de bu resimler yok ve yerine bir başka resim eklemedim. Bu eski verilerden bir görüntü almaya çalışacağım. Bakın aşağıdaki com ve com.tr arasındaki saçma görüntüyü sizde inceleyerek düşüncelerinizi paylaşın.


Alexa sitesinde com ve com.tr değerlendirmesi

Mesaj olarak alınan iletiden sonra bu verilerin ne duruma geldiğini aşağıdaki resimden inceleyin.



Yok olan Alexa verileri

Web araştırması yapan ve reklam verilerini Alexa değerlendirmesi üzerinden gerçekleştiren reklam verenler ve web site değerlendirmesi yapanlar benim gözümde artık hayal olmuş durumdadır. Bu aşamadan sonra, şahsi düşüncem ve hemen uygulamaya alacağım işlem ise, Alexa Chrome tarayıcı uzantısını silmek, Blog ve Wordpress sitemde bulunan gadget eklentilerini kaldırmak olacaktır. Düşüncelerinizi sizde paylaşın.


Adnan Güney Wordpress Son Alexa Değerleri

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.