Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Facebook Like Page Plugin Nasıl Eklenir

Blogger, Sidebar, Footer, alt bilgi alanında kullanabileceğiniz “Facebook like page box Plugin” Facebook sayfa beğenme kutusu nasıl ekleni...

...
Blogger, Sidebar, Footer, alt bilgi alanında kullanabileceğiniz “Facebook like page box Plugin” Facebook sayfa beğenme kutusu nasıl eklenir? Blogger gadget eklentileriniz içinde eskiden kalma Facebook sayfa beğenme kutusunu kullanıyorsanız eklentinizin yok olmaması için çok dikkat edin. Veya olası yanlışlıkla beğeni kutusunu silerseniz tekrar nasıl eklemeniz gerektiği ile ilgili açıklamaları okuyarak eklentinizi yeniden kurun. 

Blogunuza eskiden eklediğiniz Fecebook sayfa beğenme kutu kodları iframe kodlarından oluşmaktadır. Facebook sitesinde yapılan birçok değişikler sonucu artık iframe kodları kullanılmıyor. İframe kodları yerine artık JavaScript SDK ve html kodları kullanılmakta.

Bu yazımda, acemi blogger kullanıcılarının dahi çok basit şekilde kurabileceği Fecebook sayfa beğenme kutu kodlarının bloggera nasıl ekleneceğini kısaca anlatıp, bu anlatımı da pekiştirmek için kısa bir tanıtım videosu ekleyeceğim. 

Görsel olarak izleyeceğiniz video da sesli anlatım olmayacak. Facebook sayfa beğenme eklentisinin bu kadar kolay kurulabildiğini videoyu izlediğinizde sizde anlayabileceksiniz. İlgili makale ve YouTube video açıklamaları hoşunuza gitti ise beğenmeyi, yorum yazmayı, abone olmayı unutmayın.

Facebook Like Page Plugin eklenti uygulamaları :

1. Facebook zaman tünelinize giriş yaptığınızdan emin olun.

2. Facebook Like Page Plugin eklentisini düzenlemek için Fecebook Developers sayfasına buradan giriş yapın.

3. Eklentide kullanacağınız sayfanızı açın ve sayfa İd’nizi alın. Facebook sayfa İd nasıl alınacak örnekte inceleyin. Kendime ait facebook sayfa linkim ;

https://www.facebook.com/samsunmusikicemiyeti/

4. Bu linkin sonundaki kısım sayfa İd ekinizdir. Yani örnek,

samsunmusikicemiyeti/

5. Sayfa linkinizi aldı iseniz facebook Develepors sayfasına gidin şu bilgileri ekleyin.

Facebook Page URL : Facebook sayfa linkinizi ekleyin.

Tabs : Sekmeler anlamına gelen “Tabs” penceresinde 3 adet seçenek mevcuttur. Timeline, Messages, Events, bu seçenekler farklı görünümlerde kullanmanızı sağlamaktadır. Herbirini bu pencereye yazarak alt kısımda ne olduğunu görsel olarak inceleyin ve beğendiğinizi kullanın. Sade kullanım için pencere içini boş bırakın.

Width : Genişlik ayarı

Height : Yükseklik ayarı

Use Small Header : Sayfa başlığını daha küçük göstermek için seçenek.

Hide Cover Photo : Başlıktaki kapak resimleri gizleme seçeneği.

Adapt to plugin container width : Eklentinin gadget içine sığması için seçenek.

Show Friend's Faces : Arkadaşlarının profil yüzlerini göstermek için seçenek

Ben kendime göre bir format seçtim ve size örnek olması için hangi seçeneklerin seçildiğini aşağıdaki resimden görebilirsiniz.


Facebook eklenti penceresinin yapılandırılması
6. Yukarıdaki ayarları yaptı iseniz “Get Code” ismine tıklayarak kodların alınacağı pop-up pencere konumuma getirin. 

7. Aldığınız kodları, bir metin dosyasına yapıştırın.

8. Blogger kumanda paneline giriş yapın, sırası ile, Yerleşim → Gadget ekle → Html/JavaScript, gadgetine biraz önce metin dosyasına eklediğiniz kodları kopyalayın ve gadget içine yapıştırıp kaydedin.

9. Facebook sayfa beğenme eklenti gadgetini, görülmesini istediğiniz alana sürükleyin bırakın ve blogu kaydederek yaptığınız işlemin sonucu inceleyin.

10. Kodlar içinde verilen Genişlik ve Yükseklik ayarlarını blog temanızın ebatlarına göre gerekirse düzenleme yapabilirsiniz.

Facebook sayfa beğenme eklenti kodları nasıl eklenecek? İlgili YouTube videosunu izleyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.