Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Webmasters Tools Wordpress ve Blogger Makalelerini Dizine Ekleme

Google Web Yönetici Araçlarını (Webmasters tools) kullanarak, Wordpress ve Blogger web site yazılarınızın (Post) Google arama sonuçlarınd...

...
Google Web Yönetici Araçlarını (Webmasters tools) kullanarak, Wordpress ve Blogger web site yazılarınızın (Post) Google arama sonuçlarında (SEO) görülebilmesi için dizine eklenme işlemi nasıl yapılır. Wordpress, Blogger, Tumblr, Google Sites, gibi alt domain (subdomain) veya (domain) sitenizde hazırladığınız birbirinden güzel özgün yazılarınızı Google Web Yönetici Araçlarını kullanarak Google arama sonuçlarında çıkması sağlamanız için yapılması gereken ön bir çalışma gereklidir. Hangi site aracını kullanırsanız kullanın bir web siteniz var ise siz artık bir Webmaster olarak tanımlanırsınız. Ancak! Webmaster tanımlı olmak yeterli değildir. Bunun için Google Webmasters Tools (Web Yönetici Araçları) web sitenizi tanımlama, site haritası, dizine gönderme ve post veri işaretleme araçlarını tam anlamı ile nasıl kullanacağınız ile ilgili adımları aşağıdan takip edebilirsiniz. 

Web Yönetici Araçları ile Wordpress ve Blogger Makalelerini Dizine Ekleme :

1. Google Web yönetici araçlarına giriş yapın. Birden fazla web siteniz varsa işlem yapacağınız sitenizi açın. Web siteniz, Web yönetici araçlarına kayıtlı ise aşağıdaki adımı (madde 2) atlayarak devam edin.

2. Web Yönetici Araçlarına sitenizi eklemek için sağ taraftaki “Mülkü yönet” butonunu açın. Açılan pencerede “Bu mülkü doğrula” ismini göreceksiniz. Bu yazı iletisi aynı zamanda açmış olduğunuz web site isminin hemen altında da “Bu mülkü doğrula” ismi bulunmaktadır.

3. Web sitenizi doğrulamak için “Bu mülkü doğrula” ismine tıklayın. Açılan pencerede mülkünüzü doğrulamanıza yarayan alternatif seçenekleri göreceksiniz.

Blogger için Web Mülkünün doğrulanması :

A. Açılan pencerede ikinci seçenek olan “Alternatif yöntemler” ismine tıklayın. Burada en kolay mülk doğrula işlemi için HTML Etiketi kutucuğunu sol kısımdan seçin.
B. Web mülkünüzü doğrulamanız için kod penceresinde bir meta etiketi göreceksiniz. Bu etiketi kopyalayın.

C. Sırası ile, ŞablonHtml’yi düzenle seçeneğini seçerek şablon kodlarınızın en üst kısmında bulunan ( <head> ) açılış etiketini bularak, biraz önce kopyaladığınız meta etiketini alt satıra yapıştırın ve sol üst kısımdan Şablonu kaydedin.

D. Meta etiketini aldığınız yere dönerek alt kısımda bulunan, Doğrula butonuna tıklayın. Anlatılan işlemleri doğru yaptı iseniz doğrulamanızın başarılı olduğunu gösteren iletiyi göreceksiniz. Web Yönetici Araçların da web sitenizin doğrulanmış bir mülkün sahibisiniz.

Worpress için Web Mülkünün doğrulanması :

A. Mülk doğrulamayı açtığınızda penceredeki “Önerilen yöntem” 1. maddede bulunan “Bu HTML doğrulama dosyasını indirin” bağlantı linkini masa üstüne indirin.
B. Web siteniz için kullanmış olduğunuz FTP yazılımıza giriş yaparak açın.

C. Ana dizin içine, biraz önce indirdiğiniz tarayıcı görünümündeki dosyayı sürükleyip bırakın.

D. Meta etiketini aldığınız yere dönerek alt kısımda bulunan, Doğrula butonuna tıklayın. Anlatılan işlemleri doğru yaptı iseniz doğrulamanızın başarılı olduğunu gösteren iletiyi göreceksiniz. Web Yönetici Araçların da web sitenizin doğrulanmış bir mülkün sahibisiniz.

Web siteniz için, Robot txt test aracı, Google gibi getirme ve Site haritasını gönderme :

1. Wordpress veya Blogger her iki site için aynı uygulama yolunu takip edeceğiz.

2. Önce, Robot txt test aracı açmak için, Tarama ismine tıklayın. Alt kategorideki Robot txt test aracı ismine tıklayarak açılır konuma getirin.

3. En alt kısımda site domain ismi yanında bir pencere göreceksiniz. Bu pencereye Blogger yazılarınız için aşağıda verilen örneğe göre yazınızın penceredeki açılmış linkini kopyalayın.

Blogger için Örnek :

https://guney59.blogspot.com.tr/2015/10/youtube-yeni-kullanclar-icin-ipuclar.html

Kopyalamanız gereken alanlar mavi renk ile belirtilmiştir.

Wordpress için Örnek :

http://www.adnanguney.com/youtube-yeni-kullanicilar-icin-ipuclari/

4. Mavi renk ile belirtilen bölümü kopyalayıp robots.txt penceresine yapıştırarak “Test Et” butonuna tıklayın. Yazı linkiniz de bir problem yoksa yeşil ile onay veren iletiyi göreceksiniz.

NOT: Bu alan içinde yaptığım test sonucunda sizde deneyebilirsiniz, son html etiketini silsem dahi hata vermediğini yeşil onay verdiğini göreceksiniz. Bence gözden kaçan küçük bir nokta olabilir. Normal düşündüğünüzde bu silme işleminden sonra bu alanın hata vermesi gerekir.

5. Google gibi getir ismine tıklayın ve yukarıda anlatılan şekilde bağlantı linki açılan pencereye yapıştırıp Getir ismine tıklayarak Yazı URL’nizi Google’a dizine eklemesi için gönderin.

6. Tüm bu işlemler sonucunda web sitenizi XML formatında Google arama sonuçlarına tanıtan bir kodlama formatı olan XML site haritasını gönderelim.

7. Site haritasına tıklayıp açın. Blogger ve Wordpress için site haritanızı ilk defa gönderiyor iseniz web sitenizin tanımlanması için aşağıdaki etiketi gönderin.

Wordpress ve Blogger için Site harita etiketimiz :

sitemap.xmlNot: Sol baş kısmında slash (/) eğik çizgi konulmayacak.

8. Web sitemizi tanımlayan Site haritasının nasıl gönderileceğini gördük. Bundan sonra yapılması gereken işlem yazılarımızı her yayınladıktan sonra Site haritasının gönderilmesine geldi. Bu işlemi yapabilmek için :

Site haritanızın sol yanındaki kutucuğa tik atın. Tik atıldığında yukarıda “Yeniden gönder” butonunun aktifleştiğini göreceksiniz. Bu butona tıklayarak gönderim işlemini tamamlayın.

Wordpress siteler de site haritası otomatik ping yöntemi ile gönderilmekte. Benim düşünceme göre yayınlanmış bir yazıda hata olabilir. Yazının yayınlandığı anda arama motorları web sitenizi indexliyorsa siz gerekli düzenlemeyi yapamadan robotlar tarafından indexlenen hatalı yazınız daha sonra Web yönetici araçlarında hatalı URL olarak karşınıza gelecektir. Böyle bir durum yazının tarayıcıda açılıp kontrol edilmesinden sonra yeniden dizine gönderilmesi demektir. Yani neden böyle bir zaman kaybı yaşayalım ki? Otomatik pingleme ile giden site haritasında hatalı bir URL yapısı varsa yazınız da bu hatadan dolayı arama sonuçlarında beklemede kalacak çıkmayacaktır. Bu konudaki düşüncelerinizi siz de paylaşarak bu makaleye destek olabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.