Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Adsense Web Sitenizi Onaylamıyor Mu? Başlıca Nedenleri!

Web sitenizin için Adsense içerik koşullarını tamamlamadan Blogger veya Web siteniz için Google Adsense başvurusu yaptığınız halde siteniz...

...
Web sitenizin için Adsense içerik koşullarını tamamlamadan Blogger veya Web siteniz için Google Adsense başvurusu yaptığınız halde siteniz özgün yeterli içeriğe sahip olmadığı iletisi ile askıya alındı ise nedenlerini okumaya devam edin. Blogger ve Adsense yardım forumlarında nerede ise hergün sorulmakta olan soruların başında, Blogum için Adsenseye kayıt oldum. Ancak yeterli içerik ve kriterlere sahip olmadığım için Adsense'e kabul edilmedim bu konuda ne yapmam gerekir soruları ile karşılaşmışsınızdır. Bu ve benzeri birçok sorunu edindiğim tecrübelerim ile aşağıda açıklıyorum.

Sizin de bu tür sorun ve çözümler ile ilgili fikirlerinizi yazı altında yorumlarda belirtmenizi tavsiye ediyorum. Her bir soru ve cevabın birçok mağdur yazar, yönetici arkadaşlarıma ışık tutacağını ümit ederim.

Adsense hakkında açıklamalara girmeden önce küçük bir hatırlatma yapmak isterim. Web sitesi ile ilgili hiçbir sorun sosyal paylaşım sitelerinde bulunan mesaj bölümündeki sorulan sorular ile çözümlenemez.

Gerçekten her hangi bir konu ile ilgili yardım almanız gerekiyorsa! Hangi web sitesi olursa olsun ilgili yazı kısmındaki yorum penceresini kullanın. Web sitelerindeki kategoriler ilgili yazıya verilen bağlantılar ile bir isim altında yazının toplanmasını sağlar.

Örnek vermek gerekirse blog menü çubuğunda mevcut olan Adsense ismi ilgili yazıların toplandığı alandır. Adsense veya herhangi bir konu, kategori ismine tıkladığınızda yazılar eskiden yeniye doğru akış sağladığından en son yazıya gitmek için yazı altındaki numaralı sayılardan oluşan Sayfa Navigasyon kutucukları kullanın.

Yazı için kullanılan ve kelimelere verilen bağlantı linkleri, o yazı ile ilgili detay açıklamaları içermektedir. Mutlaka okumaya çalışın.

Bu yazım biraz uzun olacağından sıkılırsanız başka bir zamanda okumak için bir yere kaydedin, sık kullanılanlara ekleyin veya Footer alt bilgi kısmında bulunan Guney59 Paylaşım Google+ Sayfam’dan Google Plus profilimden beni ekleyerek son çıkan makaleleri takip edin.

Adsense kaydınızı başlatmadan önce dikkat edilecek hususlar :

Temel konular ;

1. Adsense kaydı yapabilmeniz için öncelikle 18 yaşını tamamlamanız gerekir. Yaşınız müsait değilse, Aile fertlerinden herhangi birinin mail bilgileri ile kayıt ve onay alabilirsiniz.

2. Adsense reklamlarını kullanabilmeniz için, Blogger veya bir Web sitenizin olması gerekir. Blogger ile yeni bir blog oluşturduğunuzu düşünürsek dikkat edilecek konular.

3. Web sitenizin en az 6 aylık olması gerekir.

4. Oluşturduğunuz Web sitenizi öncelikle Web yönetici araçlarına kayıt ederek web mülkünüzü doğrulamalısınız. Webmasters Tools Wordpress ve Blogger Makalelerini Dizine Ekleme ile ilgili yazıda tüm açıklamaları bulabilirsiniz.

5. Web yönetici araçlarına web sitenizi kayıt ettikten sonra uygulama adımlarını %25 oranında tamamlamış oldunuz.

Web site tasarımının Adsense üzerindeki etkileri :

1. WEb sitenizi bir mağaza, yazılarınızı da mağazanızın vitrini olarak göz önünüze getirin. Vitrininiz ne kadar güzel olursa (Makaleler) müşterilerinizde o kadar ilgi çekici bulacak ve mağazanızı gezmek isteyecektir. Bu benzetmeden sonra ki aşamalar web sitenizin Tema tasarımı, okuyucunun gezinme araçları, sidebar ve footer alt bilgi gibi alanların yapılandırılma bölümlerinden oluşmakta.

2. Web sitenizde gezinme kolaylığı, okuyucunun aradığını bulabilmesi, paylaşabilmesi, önerebilmesi için, öncelikle Menü çubuğunu oluşturmanız gerekmektedir. Tüm anlatılan bu konular için blogumun menü çubuğunda tüm makaleleri bulabilirsiniz.

3. Üçüntü taraf eklentilerden mümkün oldukca az kullanarak web sitenizin sidebar, footer alanlarını Blogger için Gadgetler, Wordpress için eklentiler ile donatmalısınız. Üçüncü taraf eklentiye İzleyiciler ve İletişim Gadget örneğini verebiliriz.

4. Diğer faktörler ise web sitenizin mobil uyumlu olması, Ana sayfa açılış hızının yeterli derecede olması her ne kadar SEO olarak değerlendirilse de, hızlı açılmayan bir sitede okuyucu fazla kalmayacağından okuyucu kaybına uğramanız nedeni ile reklam verenler tarafından talep göremeyen web site olarak anılacaktır. Talep almayan bir web sitesi Adsense için potansiyel olmayan bir kazanç kapısıdır. Buda Adsense onayı alamamızı gerektiren en önemli unsurlar arasında yer alır.

Makalenin önemi ve yazı sayfalarınız ne kadar olmalı :

1. Öncelikle tüm makaleniz organik ve emek verilmiş olmalı. Makaleye ilk başladığınız tarih ve zaman sizin vermiş olduğunuz emeğin göstergesidir. Bu gösterge çok güzel de takip edilebilir.

2. Alıntı ve başkasına ait yazılar size puan kazandırmaz. Web sitenizde sırf yazı olsun diye alıntı yazı koymak Adsense onay sürecinde kalite standartları gereği onaysızlık nedenidir.

3. 40 adet ile 50 adet arası bilgilendirici, ilginç ve benzersiz yazınızın olması ile birlikte en az 5 adet de kaliteli yazınız olması gerekir. Organik makaleler, organik trafik akışı demektir.

4. Web yönetici araçlarını takip ederek web sitenizin spam ile ilgili olup olmadığını, yasaklanmış araçların bulunup bulunmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir.

5. Kural ihlali olarak bilinen, AdSense program politikalarına, İçerik yönergelerine, çok fazla dikkat etmeniz gerekmektedir.

İnternet ortamında tasarlanan senaryo hataları ve reklam pozisyonları :

1. Web sitenizde Adsense reklamlarını almaya hak kazandıktan sonra bir arkadaşınıza benim sitedeki reklamlarıma tıkla bende senin reklamlarına tıklim gibi kesinlikle öneride bulunmayın.

2. Adsense onayından sonra kesinlikle kendi reklamınıza tıklamayın. Kendi reklamlarınıza tıklama sonucu geçersiz tıklama iletisi ile birlikte Adsense içerik kullanım ihlali yapmış olursunuz ve Adsense hesabınız askıya alınır.

3. Adsense iletisi gelmeden reklam eklemeyin. Reklamlarınızı Adsense iletisi geldikten sonra ekleyin. Eklediğiniz reklamlar 3 adeti geçemez.

4. 2. onay iletisi gelene kadar reklamlarınız web sitenizde beyaz bir sayfa olarak görülmeye devam eder. reklamlarım neden görülmüyor diye reklam gadgetini kaldırıp tekrar tekrar eklemeyin. Unutmayın herbir reklam gadgeti Adsenseye reklam sinyali vermektedir. Reklamların tekrar tekrar kaldırıp eklenmesi sinyal kesikliğine neden olur ve askıya alınırsınız.

5. Adsense reklamlarından kazanç sağlayıp ilk kazanç için ödeme eşiğine geldiğinizde ödeme bilgilerinizi girmeniz istenir.

6. Hesabınıza küçük bir miktar para yatırılır. Yatırılan bu para birimini Adsense kumanda panelinde sizin için açılmış olan pencereye girerek teyid edip sonraki ayın son günlerinde kalan parayı hesabınızdan çekebilirsiniz.

Adsense uygulamaları için yukarıda anlatılan konular ve eksikler hakkında sizde bildiklerinizi yorum penceresinde paylaşarak insanlara yardımcı olabilirsiniz.
Adsense hakkında ayrıca bilgi sahibi olabileceğiniz linkler aşağıda verilmiştir.
AdSense'e katılmak için uygunluk

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.