Web sitelerinde sıkça karşılaşılan, sıralamadaki düşüşlere ve istenmeyen uyarıya sebebiyet veren “ Bu sitenin çevirisini yap ” sorununun ...
Öncelikli olarak web sitenizi bu tür çalışmalardan arındırabilmek için, ilk olarak meta etiketlerinizin doğruluğunu yapılandırdığınız doğru bir arama kelimesi ile web sitenizi kontrol etmelisiniz. Eğer sitenizin meta etiketleri doğru bir şekilde “TR-tr” olarak eklenmiş, sitenizin içerisinde ayrıştırılmadan kullanılmış ise ayırmayı ve farklı bir dile sahip sayfa olduğunu gösterecek “hreflang” etiketini ve son olarak yapılan backlink çalışmalarını kontrol etmelisiniz.
Web Site içeriğinizin, Türkçe olmasına rağmen “google.com.tr” adresinde “Bu sitenin çevirisini yap” hatası alıyorsanız dış bağlantılara ve içeriklere bağlı kalmadan Google botlarına “İçerik lisanının Türkçe (yada farklı bir dil) olduğunu, farklı bir bağlantı akışı görüldüğünde de herhangi bir lisan değişimi yapılmaması gerektiğini anlatan” bir kod bulunmaktadır.
etiketi olmaktadır. Aşağıdaki bu etiketi’de ;
</head>
Etiketinin hemen üst kısmına ekleyerek kullandığınızda Web sayfa çevirisi ile ilgili sorununuzu çözmüş olacaksınız.
Bu Sitenin Çevirisini Yap Sorununun Çözümü :
Web Site içi ve site dışı kontrollerini yaptıktan sonra Google, Head of Webspam Team yöneticisi olan, Matt Cutts’dan alınan verilen ve aktarılan bilgilere göre Google’un rahatlıkla okuyup, anlayabileceği bir çok kod yapısı olduğunu ve bu tür kod yapıları sitenizin negatif bir durumunu hedefliyorsa, Google’un web sitenizi daha iyi anlayabilmesi için yönlendirdiği bir etiket eşleme türüdür. Bu etiket çeşitlerinden biri de “Language” yani lisan etiketidir. (Şablon kodlarındaki Javascript language ile karıştırılmasın)Web Site içeriğinizin, Türkçe olmasına rağmen “google.com.tr” adresinde “Bu sitenin çevirisini yap” hatası alıyorsanız dış bağlantılara ve içeriklere bağlı kalmadan Google botlarına “İçerik lisanının Türkçe (yada farklı bir dil) olduğunu, farklı bir bağlantı akışı görüldüğünde de herhangi bir lisan değişimi yapılmaması gerektiğini anlatan” bir kod bulunmaktadır.
Site Lisanının Sabit Kalması için :
Matt Cutts’un, bu etiket açıklamasında tam olarak “Bir sayfa içeriğinin kullanıcıların isteyeceği tipte olduğunu düşündüklerinde o arama sonucuna “bu sayfanın çevirisini yap” şeklinde bir bağlantı veririz. Bu içeriğin amacı ise sayfa içeriğinin birden fazla kişiye ulaşabilmesi adına fayda sağlayacak niteliktedir. Bazı durumlarda bu içerik istenmez. Bu meta etiketi kullanarak o sayfanın çevirisini sunmanızı engellediği anlamına gelmektedir.” olarak anlatmaktadır. Örnekleme yaparsak ;Meta etiketi :
<meta name=”google” content=”notranslate” />etiketi olmaktadır. Aşağıdaki bu etiketi’de ;
</head>
Etiketinin hemen üst kısmına ekleyerek kullandığınızda Web sayfa çevirisi ile ilgili sorununuzu çözmüş olacaksınız.
Hiç yorum yok
Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.