Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wordpress Site Simgesi Favicon Nasıl Değiştirilir

Wordpress temanızda site simgesi olan Favicon,nu tarayıcı adres çubuğunda, yer imi listenizde site adının yanında ve mobil tarayıcılard...

...
Wordpress temanızda site simgesi olan Favicon,nu tarayıcı adres çubuğunda, yer imi listenizde site adının yanında ve mobil tarayıcılarda uyumlu olarak gösterin. Wordpress sitenizde Favicon resmi nasıl değiştirilir okumaya devam edin. Wordpress siteleri için hazırlanmış birçok eklenti mevcuttur. Ancak eklentileri tek tek eklemek yerine birçok eklentiyi kendi bünyesinde barındıran ve değişik alternetif eklentileri servis eden Jetpack paketi içindeki Site simgesi isimli modülü kullanarak birkaç adımda sitemiz için Favicon’umuzu oluşturacağız.

Site simgesi Favicon nasıl eklenir ile ilgili adımlar :

1. Wordpress sitenize giriş yapın.
2. Wordpress Jetpack paketi yüklü değilse bağlantıdan giriş yaparak kurulum yapabilirsiniz.
3. Sol menüde Jetpack → Ayarlar ismine tıklayın. Dikey çubuğu aşağıya kaydırarak Site simgesi isminin üzerine maus’unuzu yalşatırın sağ tarafta görülen uyarı mesajını göre etkin değilse etkinleştirin. Site simgesini bulmak için ilgili resmi inceleyin.
5. Wordpress kumanda paneli → Ayarlar → Genel, ismine tıklayın ve dikey çubuğu aşağıya kaydırın. Şu anda Site simge ismini görmüş olmalısınız.
6. Favicon ekleyeceğiniz resim, Blogger Favicon’u gibi küçük bir resim olmadığını hatırlatmak isterim. Favicon olarak kullanacağınız resim kare ve 512 px. x 512 px. ebatlarında olmalıdır. Bu kadar büyük resim olurmu diye düşünebilirsiniz. Ancak büyük resimlerin eklenti sayesinde küçültüleceğini hatırlatmak isterim. Resminiz hazır ise devam edelim.
7. Simge ekle ismine tıklayın→ Resmi yükleyin. Resim ebatlarını söylenilen şekilde hazırladı iseniz, resmi kırpın düğmesine tıklayın. 8. Resminiz kırpılmış olarak aşağıda önizleme bölümünde mobil görünümde dahil olarak görülecektir. Yapılan işlemin çalışması için ; Site simgesini güncelleye tıklayın. Değişiklikleri kaydet seçeneğinden sonra artık Wordpress Favicon resminizi kullanabilirsiniz. 

Wordpress Favicon'unuz için nasıl bir resim ekleyeceğim diye düşünüyorsanız ipucu; Ponit.net ile tasarladığım ismimin ilk harfinden oluşan (A) resmi aşağıda görebilir ayrıca eklenti ile oluşturduğumuz önizleme resmini yukardan inceleyebilirsiniz. 
İlgili : Resim editörleri hakkında yazıları da inceleyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.