Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Laptopun Pil Ömrünü Uzatma Tekniği

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte insanlar teknolojik cihazlar olan tablet, telefon ve bilgisayar başında çok fazla vakit harcamay...

...
Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte insanlar teknolojik cihazlar olan tablet, telefon ve bilgisayar başında çok fazla vakit harcamaya başlamış ve sosyal medya ortamlarında saatlerce kaldığının farkına varamamaktadır. Masaüstü bilgisayarlara oranla laptopların tarihi çok eski olmasa da bilgisayar kullanıcılarının büyük oranı laptop kullanmakta ve pilinin kısa sürede bittiğinden yakınmaktadır. Bu durum biraz da bilinçsiz kullanım ve dikkatsizlikten kaynaklanıyor aslında. Laptopunuzun pil ömrünün nasıl düştüğünü açıkladıktan sonra siz de kullanıcı kaynaklı olduğunu anlayacaksınız aslında.

Pil Ömrünü Uzun Tutabilmek İçin Yapılması Gerekenler;

Şarj ile çalışan tüm cihazlarda olduğu gibi laptop bataryaları da şarj edip tekrar yüklenme mantığı ile çalışmaktadır. Bilinçsiz kullanıcıların şikayetleri arasında en sık karşılaşılana laptop şarjım 1 saat bile dayanmıyor artık, sürekli sarja takmak zorunda kalıyorum bilgisayarımı, bilgisayarım çok fazla ısınıyor, bataryam artık şarj almıyor gibi şikayetler laptop kullanıcılarının pil sorunları arasında en çok rastlananlarıdır. Bu şikayetleri yapanlardan biri olmak istemiyorsanız bu yazımızı pür dikkat okumanızı tavsiye ederim.
Bilgisayar başında uzun süreli kalacaksanız izlediğiniz film, dizi gibi saatler alan bir aktiviteniz var ise bilgisayarınızın bataryasını çıkartıp fişe taktıktan sonra kullanabilirsiniz. Bunu yapmadığınız takdirde laptopunuz sürekli şarj harcayacak ve sürekli doldurmak isteyecektir hem şarj cihazınız ısınacaktır hem de bataryanız bu işlemi tekrar tekrar yaptığı için.
Pil ömrünüz sadece bu işlemden dolayı değil dikkat etmediğiniz bilgisayar görselliğinizden dolayı da aynı şekilde kısalabilmektedir. Bilgisayarınızın uyku mod ayarlarını, kapak kapalı mod ayarlarını ve ekran parlaklığı gibi önemli ayarlarını da düzenlemediğiniz zaman pil ömrü kısalacaktır. Genellikle en dikkatsiz davranılanı ekran parlaklık ayarıdır bu noktaya dikkat etmemiz gerekiyor.
  • Bilgisayarınızın pil ömrü hem bu gibi sebeplerden dolayı azalabilir hem de bilgisayarınız sürekli aynı işlevi gördüğü için çok fazla ısınacaktır oyun oynarken veya film izlerken bilgisayarınızın fanı sürekli çalışır çünkü bataryanız doldur boşalt işlemini tekrarladığı sırada çok fazla ısınacaktır ve fan bu sıcaklığı fark edip çalışmaya başlayacak ve soğutmaya çalışacaktır fakat başarısız olacaktır aynı işlem sürekli tekrarlandığı için bir süre sonra bilgisayarınız epeyce yıpranmış ve kullanımı zor olacaktır.
  • Pil ömrünü uzun tutabilmek için bu önerileri dikkate almadığınız takdirde bilgisayarınızın pil ömrü yavaş yavaş azalmaya başlayacaktır 7 saatten 5 saate, 5 saatten 3 saate gibi bu düşüş sürekli devam edecek ve bir süre sonra yıpranmış olan bilgisayarınız şarja takmadan açılmayacak ve dakikasında şarj isteyecektir.
  • Bu önerileri dikkate aldığınız takdirde pil ömründe bir düşüş görseniz bile ufak zaman dilimleri yarım saat 45 dakika gibi düşüşler görürsünüz bunlar da normaldir.
  • Pil ömrünün bitmesi laptopunuzun işlevini kaybetmesi demektir bir nevi her ortamda kullanabildiğiniz laptopunuzu şarja takmadan açamayacaksınız dışarda laptop ile bir işiniz olduğunda götüremeyeceksiniz bu gibi kötü sonuçlarla karşılaşacaksınız fakat önerileri dikkate alırsanız böyle sorunlarla karşılaşma olasılığınız bir hayli düşmüş olacaktır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.